0 Läs mer >>
Vid 11-tiden hämtade jag upp Ebba och lilla Wilma vid Södertull för att sedan åka för att hämta upp Alice, sedan funderade vi ett tag på vart vi ville gå idag. Vi var ganska trötta på stan, vi ville ut i skogen... men vart finns en bra skog i närheten till stan? Jo tillslut kom vi på det Himmelstalund, så vi åkte upp till gamla skolan där vi först gick in i djurhuset och hälsade på lite folk innan vi rullade vidare till NORFstallet där vi parkerade och gick sedan ut i skogen.
 
Och ja det var verkligen rakt ut i skogen, först var det såklart en bra stig, sen vart det bara ett fält och tillslut helt snårigt (där man inte ska eller kan gå) men vi traskade rakt igenom allt. Och ja ont gjorde det både på ben och armar från taggbusakr och annat men vi tog oss fram i alla fall. Det vart (som vanligt) en längre promenad än vi tänkte så det vart 2h idag. Efter prommisen fick hundarna massa vatten innan vi åkte iväg och lämnade Alice och sedan åkte vi hem till Ebba i lindö. Där gjorde vi pannkakor (supergoda, hemligt recept av Ebba) åt dem och sen har vi bara pratat om allt och inget. Ja summan av torsdagen: En perfekt dag!!
 
 

Vilse i skogen

0 Läs mer >>
Ibland så försöker jag mysa till det lite extra hemma, med tända ljus och härlig lugn musik, sätter mig i soffan och grottar ner mig i en...bok? Ja ni läste rätt, jag har nog inte läst en bok på 3-4år tror jag vilket är för mig väldigt tråkigt och konstigt då jag förr alltid läste böcker. Men nu var jag faktiskt på biblioteket i Söderköping och hyrde en bok som heter "Den fantastiska Gracie", den är otroligt bra faktiskt, den handlar om en väldigt speciell hund vid namn Gracie som har en hel del svårigheter i sitt liv och hur hon tar sig över alla hinder och att det tillslut blir succé!!
 
Så bok, ljus och musik... En sak fattas va? den lille grå vargen såklart. Vart lite massage för hans del och mys också för den delen. Det är faktiskt lite roligt för när Kaitaq var unghund (yngre unghund) så ville han absolut inte mysa med någon, men sen har han på något sätt vuxit i sig att det faktiskt är riktigt mysigt att gosa med matte lite då och då. Han har förstått att det inte är töntigt tror jag... 
 
 
 
 
 
 

Lite kvällsmys

2 Läs mer >>
Kom nyss in från ett träningspass med vargen som bestod av hjärngympa... Det är nämligen så att min varg är så sjukt smart och lättlärd och han kan ungefär ett 40-tal olika trix och cirkuskonster så vi har varit lite i en svacka nu för att komma på något "nytt" i våran bemärkelse men det var precis det vi gjorde idag. 
 
Det vart "plats" när han lägger ner huvudet i backen från exempelvis läggnade, sen vart det "pang" när han slänger sig på sidan och spelar död, "eller hur?" när han nickar som om han håller med vad jag säger. Det vart tre roliga små trix, dem första två sitter redan som en smäck men att nicka är riktigt svårt då det är ett helt onaturligt beteende som jag försöker klicka fram nu...
 
 

Hjärngympa

0 Läs mer >>
Som vanligt så åkte jag in vid 11 till stan för att hämta upp Alice och ta en lunchpromenad med henne, men hämtade även upp Ebba och hennes schnauzer Wilma som skulle hänga med på dagens prommis. Det vart mycket längre än vi trodde, vi parkerade vid färgaregården och gick sedan södra promenaden, mötte upp östra promenaden, längs med strömmen, laxforsen, kungsgatan, strömparken och sedan tillbaka till bilen. Det vart ungefär 1,5h. Lite spontant sådär så vart det "lunch" på färgaregården med hundarna, både Ebba och jag tog våfflor medans hundarna fick massa vatten... 
 
Ja varmt var det, känns som sommarvädret kommer tillbaka nu efter lite för lång tid med regn och moln, skönt är väl det. Hoppas bara det fina vädret håller i sig till helgen när familjen åker ner till Göterborg!!
 
 

Hundgänget

0 Läs mer >>
Idag följde syster och Rambo med mig och vargen in till stan för att gå ut med Alice, vi gick i folkparken igen och släppte Kaitaq och Alice i rasthagen för lite extra spring. Kul!! Rambo och Alice fungerade super ihop, dem ville busa hela tiden (i koppel...) haha, men det är kul att se att dem funkade bra ihop ifall syrran följer med in flera gånger. Hundarna skötte sig helt galant idag med, dock inga svårigheter/hinder som igår så det var skönt för hundarna. 
 
Köpte faktiskt med oss Max hem efter prommisen, satte oss inne hos syster och såg på "The other woman" med cameron diaz, så grymt bra film. Ville se den på bio men det blev tydligen aldrig så, om man säger såhär: den var helt klart värd väntan... Sen har jag hunnit med en storstädning av lägenheten, är så himla sugen på att få ett jobb nu så jag kan inreda om allt som jag vill ha det (har värsta designen på G)
 
 

Systerprommis

0 Läs mer >>
Så det är den här dagen dem flesta mäniskorna får söndagsångest inför? Hur kan man få det när måndag är en underbar dag som börjar hela nästa vecka... Jag längtade i alla fall tills idag, för vid 11-tiden så hämtade jag upp lilla Alice igen för att ta en långpromenad med henne och vargen. Och det vart verkligen en lång promenad, lämnade tillbaks henne vid 12:45 (ups..)
 
Vi parkerade vid färgaregården och sen gick vi längs med hela strömmen och runt igen, dessutom en avstickare upp i folkparken för att släppa hundarna i rasthagen där då Alice var väldigt bussugen idag. Så dem racade av sig rejält i hagen och busade med varandra. Sen vart den sista biten av promenaden hem mycket lugnare, skönt för både dem och mig. Men det är så kul att se dem här två hundarna tillsammans, dem träffades första gången för fem dagar sen, sen har dem gått promenader med varandra tor och fre. Och dem får ut så mycket av varandra t.ex. Alice är helt coollugn vid hundmöten medans Kaitaq har svårt för det, men han sköter sig näst intill utmärkt när han går med Alice för hon för över ett lugn till han. Och samma sak när vi skulle gå över bron vid strömmen idag, första biten av bron är av plåt och det tyckte Alice var superläskigt men eftesom Kaitaq bara gick på och när hon inte följde med så vände han om och lixom fick med henne, sen gick hon över utan problem (såklart tyckte hon det kändes läskigt men hon gjorde det ändå; helt utan press från mig) hon och vargen skötte det själva helt galant. Duktiga hundar!!
 
 
 

Dear monday

0 Läs mer >>
Söndag, Sista dagen här ute på Torrö, så vi gick upp tidigt och njöt av soluppgången, hann med en god frukost och en timmes promenad runt ön innan vi sedan begick oss tillbaka till Åsvikelandet där bilen stod. Måste säga att vi alla tre har njutit varje minut sen vi kom ut hit, lugnt, stillsamt och absolut ingen stress. Kaitaq njöt av att få gå runt i långlinan runt huset när vi var inne och ute, att gå runt ön i långlina och leda oss vägen (vi följde faktiskt han hela tiden). Supermysig helg vart det ute i skärgården, det är då livet är bäst!!
 
 
05:30, Kaitaq står och spanar på en familj med svanar medans mor och jag inväntar soluppgången. 
 
 
Gäsp... Varför sitter vi här såhär tidigt? Ja Kaitaq har blivit en liten morgonmyshund som gärna hoppar upp i sängen på morgonen och vill ligga och dra sig ett tag innan frukost och prommis så han vart lite chockad av dagens uppgång.
 
 
Så fint!! Underbara vargen som faktiskt verkade njuta lika mycket som oss av soluppgången, dock var det ett moln precis i solens position men sen lyckades den tränga sig förbi så vi kunde fota lite.
 
 
Soluppgångar är något alldeles speciellt, näst intill magiskt. Man får så mycket mer energi efter att vakna till av soluppgången.
 
 
Allt ser nästan redigerat ut, men det är bara solens starka färger som möter östersjön, ser kanske till och med ut som en målning.
 
 
Efter frukost så gör sig Kaitaq redo för promenaden runt ön. Vi hade sagt att han skulle leda vägen idag, så hej och hå vad det kommer gå.
 
 
Morgontvätten, man tilfrisknar lite av att slänga 14 grader kallt vatten i ansiktet klokcan 06:30 en söndagsmorgon mitt ute i skärgården.
 
 
Vargen och jag ute på udden, han är mitt allt, min vilda diamant.
 
 
Kollar av läget lite, vatten, vatten bara vatten så långt ögat når.
 
 
The dream team, älskade lilla Kaitaq.
 
 
Mor och vargen som även dem kollar läget och njuter av varandras sällskap
 
 
Gud vad jag älskar dem här två!!
 
 
Här ute på Torrö har all ljung slagit ut, så det är lila överallt både i skogen och på hällarna. Kaitaq leder som sagt vägen och gör det med bravur, han går exakt efter dem orangea markeringarna.
 
 
Så är han sådär lagom söt när han efter en 10-15m stannar upp och inväntar oss, sen när vi kommer fram så fortsätter han pinna på efter stigen.
 
 
Slappa på bordet är något av det bästa han vet, och det gör dem flesta huskies. Här efter prommisen...
 
 
Livskvalité!!
 
 
Han vet vad som gäller när klockan bara är 08:00 och man hunnit med så mycket som vi gjort idag. Bara att lägga sig och vila.
 
 
Lite solning också såklart, D-vitamin är bra för både päls/hår och naglar/klor.
 
 
Wild Tribe´s Kaitaq aka Livsnjutaren
 
 
Det är så skönt med Kaitaq för han är så himla fotogeniqe och man kan fota hur som helst när som helst och han ser alltid så perfekt ut på bild. Han är en riktig snygging min lilla kille..
 
 
Innan vi gick över bron från Torrö till fastlandet så vart det en till drickpaus och lite finbilder.
 
 
Otroligt klart vatten också, jag tror faktiskt att man underskattar Sverige lite. Jag menar vi har så otroligt fin natur och framförallt skärgård med klarblått hav och klippor som ser skulpterade ut.
 
 
Lillvargen!!
 
 
Såklart... när det finns stora stenar så bara måste man hoppa upp på den och posera lite.
 
 
En mur i vattnet som skiljer fastlandet från ön åt.
 
 
På grusvägen från bron till parkeringen så fanns det otroligt mjuk och tjock mossa som Kaitaq gick på och sen kom han på att det var så svalt och blött i den så han la sig och njöt lite där med.
 
 
Tungan rätt i mun, svåra grejer det där.
 
 
Efter att vi hämtat bilen så åkte vi en bit och stannade till i kohagen här för att ta våran lunchmacka, te och gifflar. En riktig bagagefika!!
 
 
Underbart avslut på den här perfekta helgen med mor och vargen. Hit kommer vi absolut åka fler gånger, så fint och mysigt. Kanske drar ner i slutet av hösten också!
 

Torrö, dag 2

1 Läs mer >>
Lördag, Jag, mamma och vargen packade bilen och rullade iväg ner till den sydöstligaste delen av Östergötland för att vandra. Vi åkte till Åsvikelandet, ett naturreservat och parkerade bilen, sen promenerade vi 6km till Ulla på Torrö som hyr ut en lotsstuga på en udde. Fick nyckel och en 5 liters vattendunk av henne innan vi fortsatte vandra till våran lilla stuga. Väl där vart vi glatt överaskade över hur det såg ut, underbart läge, utsikt mot öppet hav, kobbar i vattnet och öppna ytor. Det är livskvalité...
 
 
Här är Lotsstugan på Torrö, band direkt fast Kaitaq i löplinan så han fick reka läget och vi kunde packa upp, bädda och fixa iordning lite.
 
 
Ja, vädret såg inte så lovande ut när vi kom dit kan jag säga, mööörka moln precis över stugan, men men vi har ju som sagt en stuga. 
 
 
Kaitaq tar rollen som första vakt och kollar runt på våran egna udde, tror han njöt ganska mycket!!
 
 
Ner för ett svalkande "dopp" och lite dricka, får passa på att dricka havsvattnet då vi inte har så mycket vatten i dunken. Men inte Kaitaq emot, fint rent vatten som dessutom är mycket godare (enligt Kaitaq).
 
 
"Ovädret" höll ju inte i sig allt för länge, dem mörka molnen drog förbi oss och solen kom fram igen, precis när vi var påväg upp från "doppet".
 
 
Ja vilket håll ska man gå, haha vi vart lite skärrade av att se det här när vi var påväg till stugan men sen ville vi kolla vad det var för "Ödekyrkogård"
 
 
Kaitaq läser vad som står på informationstavlan, så nu har vi koll på läget.
 
 
Det var tydligen sjöfararnas kyrkogård, där dem byggde mur runt för att skydda sig i en liten vik. Intressant!!
 
 
Underbara ljung överallt, ja alla vi uppskattade ljungen. Blir ju så fint på bild också, här med min vilda diamant.
 
 
Visst är han underbart vacker
 
 
Drickpaus såklart, om Kaitaq fick bestämma så skulle han bada, simma och dricka hela tiden. Men det fanns det restriktioner på eftersom det bara var 14 grader i vattnet.
 
 
Ni förstår, det var dem här små pinnarna, träden och stenarna med orange markering som vi följde. Hela vägen från parkeringen. Det är ju såklart östgötaleden. 
 
 
Älskade mor och varg, här njuter dem av utsikten..
 
 
Sen ändrades stämmningen drastiskt, vi kommer och går med kaitaq framför oss typ 15m när vi ser (vad vi tror är) en madrass av något slag, sen går Kaitaq fram å "doppar" nacke och hals i det där äckliga och då förstår vi såklart att det är en död äcklig rutten fisk stor som ett as. Och fy helvete vad det stank och ja.... vad vargen stank. Måste till hans försvar säga att han aldrig rullar sig i äckliga grejer och det märktes för såfort han "doppat" nacke och hals i fisken så drog han av sig på berget, sen harklade han sig (som om han själv tyckte det stank), hoppade ner i vattnet och doppade på riktigt hela huvudet för att försöka tvätta bort det där äckliga. (dock utan resultat).
 
 
Själv försökte mamma och jag förbrilt gnugga bort det med ljung och vitmossa i vattnet, men det försvann inte alls (varken lukt eller färg)...
 
 
Då försöker han själv igen att få bort det där äckliga..
 
 
Shit vad han höll på, och vi tyckte faktiskt väldigt synd om honom för att han verkligen ångrade sig till tusen, stackars liten ulv.
 
 
Har jag sagt hur underbar natur det var på vår udde, här är det någon som ställt upp stenar på varandra, och det var otroligt jobbigt att få upp dem igen (efter att Kaitaq dragit ner dem...)
 
 
Nu sköt vi lite på regeln att inte simma i det kalla vattnet, vi ville ju få bort både färgen och lukten från kadavret, så kasta pinne i havet så han simmade efter..
 
 
Tror ni det gick då? Nae, här är han fortfarande brun och stinker...
 
 
I lotsstugan hittade vi dock en liiiten flaska med liiiite diskmedel kvar så tog en balja med vatten, en svamp och diskmedlet och gnuggade, och gnuggade, och gnuggade lite till. Tillslut var färgen borta och liiite lukt var kvar. Här vaktar han grillhinken och njuter av att va någorlunda ren i alla fall. 
 
 
Medans elden kom igång så satte sig mamma och jag på bänken och avnjöt lite fanta och chips, underbart
 
 
Här är middagen, kaprock med lax, potatis, purjolök, tomater, dill m.m. Man gör ett litet knyte av folie och lägger på elden, otroligt gott och lätt om man är ute.
 
 
Vääääntar på att det ska bli klart...
 
 
Mamma fixar middagen, Kaitaq håller koll så allt går rätt till och jag, ja jag njuter av utsikten. Perfekt arbetsfördelning enligt mig...
 
 
Får man tigga? Om man frågar Kaitaq så är svaret enkelt, inte inne men ute..
 
 
Intressant det där med andra vandrare, fåglar, båtar, vågor och annat kul som händer på udden..
 
 
Fina, fina Kaitaq. Han är så otroligt fin och härlig att ha med sig på sånna här äventyr, och så passar han så bra in i  naturens alla färger, framförallt i skärgården.
 
 
Nu på kvällskvisten så drog dem mörka molnen in igen över våran stuga.
 
 
Kaitaq tar det lugnt och njuter av friheten medans vi diskar av bestiken.
 
 
Förstår ni vad jag menar med att han passar in så bra i naturen?
 
 
In i stugan när regnet kom, mamma och jag käkar onyttigt och spelar kort medans kaitaq ätit ben och hoppade upp i sin alldeles egna säng.
 
 
Efter regn kommer.... Regnbågen!! Underbart vackert mot havet och allt!!

Torrö, dag 1

0 Läs mer >>
Idag fredag, jag och vargen åkte in med bilen till Hage rasthage för att träffa min andra "kund" Tina med hennes boxerhane Benso. Hon vill ha hjälp lite då och då när hon jobbar och jag ska då va dagmatte åt benso hel -eller halvdagar. Därför möttes vi idag för att testa Kaitaq och Benso, om dem funkade ihop. Det är ändå två hanar, ungefär lika gamla. Men det var absolut inga problem, dem fann varandra direkt och lekte superfint med varandra, det vart både boxning, sprint och lite brottning. Kul när det går så lätt!!
 
Efter det så åkte jag vidare till lilla Alice för att ta ut henne på lunchpromenaden, det vart en timmes promenad i folkparken, så på med midjebältet, selarna på hundarna och gå runt lite överallt i folkparken. Hundarna skötte sig galant, Alice fick dock ett busryck när vi stod still så hon och kaitaq studsade runt lite... haha. Efter prommisen så fick dem hoppa in i bilen och dricka massa vatten. Så roligt med mitt projekt, än så länge funkar allt bra och rullar på som det ska. Alla hundar går ihop och det är absolut inga problem så jag ser fram emot att se om jag får in fler likasinnade hundar i gruppen.
 
 

 
 
 
 

Lyckat möte igen

1 Läs mer >>
Igår nämde jag något om "mitt nya lilla projekt"... Ja det är så att nu när man är såkallad arbetslös så får man hitta på lite annat att göra, så jag skrev ett inlägg på en facebookgrupp där jag berättade lite om mig, min hundkunskap, min hund m.m. så man kan säga att jag la ut en annons om mig och erbjöd mina tjänster som hundrastare eller dagmatte. Fick relativt många meddelanden direkt från "kunder" och jag bestämde möte med vissa av dem. Igår var jag och träffade en av mina kunder Johanna och hennes lagottotik Alice. Dem ville ha hjälp nu den här veckan och nästa med lunchpromenader. Vi tog en prommis igår så jag fick lära känna både Johanna och Alice, sen fick även Kaitaq och Alice träffas för lite bus.
 
Idag var min första lunchpromenad med henne så jag packade bilen, tog med vargen och åkte in till Norrköping för att hämta upp Alice, sen åkte vi ut med bilen till ett litet naturskyddsområde som kallas för Sylten. Det stod så fint om det på norrköpings hemsida så jag tänkte att det skulle bli bra. Visst det vart en bra och mysig promenad bland ekar och fårhagar men det var värsta slumområdet, gamla tält uppsatta i skogen, plåtskjul mitt ute i obyggden och annat trevligt såsom burakr och sprutor på utsiktsplatsen... Ja men vi mötte inga människor i alla fall, varken trevliga eller otrevliga så det var skönt. Nu har vargen dessutom fått leka av sig här hemma med lillbrorsan Rambo på tomten innan han fick gå in och vila i hundgården...
 
 
 
 
 

Det nya projektet

0 Läs mer >>
Hemma efter en lååångt möte på brukshundklubben för oss som är instruktörer, fick en hel del information om höstens kurser, litteratur, händelser m.m. Var ett bra och givande möte som gjorde susen, fick lite mer klarhet i min kurs som jag, ebba och jansson kommer starta i september. Den kursen jag ska hålla är allmänlydnad där det fortfarande finns platser kvar så passa på och anmäl er. Det är 8 kurstillfällen, en i veckan där vi kommer gå igenom allmänlydnad hund. Om ni är intresserade (som ni borde vara) så går ni in på brukshundsklubbens hemsida och anmäler er (klicka på bilden så kommer ni dit) Det är billigt också!!
 
Kaitaq var med på mötet och han skötte sig faktiskt bra, får ta hänsyn till att vi varit lata med miljöträningen nu under sommaren. Men det ska det bli ändring på nu!! Så ska jag också börja med mitt egna lilla projekt nu, mer info om det imorgon... Nu blir det att ta lite te och macka, gå ut till mig, sätta på en film, ge vargen ben och mysa ner mig i sängen!!
 
Godnatt
 
 

Instruktörsmöte

1 Läs mer >>
Vaknade runt 8 idag och låg och hade lite morgonmys med vargen, grejen var den att jag hörde hur regnet smattrade mot rutan så det vart att ligga och dra sig lite i sängen. Men men det uppskattade Kaitaq också, istället för att slänga sig upp direkt och gå ut. Sen fick kaitaq ta en kort kort kiss och bajs runda innan vi lekte massor på tomten, sen in i hundgården för frukost...
 
Idag då så blir det en städdag, sen vid 17-tiden ska jag och vargen in till Norrköping för att möta en ny kompis till vargen igen (förhoppningsvis), en lagottotik som jag förhoppningsvis ska ta ut och rasta 1h varje lunch i en vecka framöver, kanske mer. Hoppas det går bra!! Sen möter vi upp Ebba och lilla wilma i stan för att åka ut tillsammans till Brukshundklubben där vi ska gå på instruktörsmöte inför hösten då vi ska hålla i egna kurser på bruksan. Ser fram emot det!!!
 
(saknar när vargen var såhär liiiiiiten)
 
 
 
 
 

Regniga onsdag...

0 Läs mer >>
Igår så var jag i Norrköping på ÖKK's internationella hundutställning, jag skulle nämligen "jobba" som ringsekreterarelev, inför att själv bli ringsekreterare snart. Jag jobbade i ring 6 som var Bernersennen och Grand Danois, hela 44st bernrar, tror ni jag var i himlen eller?
 
Efter utställningen så mötte jag upp Frida och hennes lilla bernervalp Moltaz på 16veckor innan vi åkte hem till Kaitaq. Första gången som lillen och Kaitaq träffades men det gick så bra, vargen älskar verkligen valpar så han la sig ner direkt när han såg Moltaz och öronen bakåt, svansen viftandes... Dem busade massor och lillen försökte springa ikapp Kaitaq (går absolut inte men han gjorde tappra försök i alla fall). Gud vad jag älskar berner sennen och framförallt Moltaz, så otroligt gullig och fluiffig liten boll. Så söt....
 
Imorse var dem så söta båda vovvarna, skulle åla runt i min och fridas (upplåsbar dubbelsäng), haha sötisarna bara massa mys och bus hela tiden i deras skallar. Skönt också att dem hittade varandra snabbt och lekte bra. Idag på morgonen så lekte dem ännu mer och ännu bättre så det var skönt. Massa bilder vart det också så klart så här kommer en hel del, dock vart det inte den bästa kvalitén tack vare tråkigt väder men jag fick redigera upp dem ganska bra så vart det bättre... 
 

Ny lillebrorsa

1 Läs mer >>
Idag efter frukost så åkte jag, syster och lillebror in till Norrköping för att gå på marknaden, åka lite karuseller och och ha det allmänt mysigt. Jag och syster var nämligen barnvakt idag åt lillebror så det var mest för att han skulle få hitta på något roligt. Så vi började med en promenad på marknaden och köpte en ballong till melker, sen vart det en liten stund vid tivolit så Melker fick åka en karusell, sen vart det mat på Mc Donalds, en till tur på marknaden, köpte en klubba till Melker, sen drog vi hemmåt...
 
Direkt när jag kom hem så tog jag Kaitaq på en prommis i samhället, det vart en kort promenad då det var riktigt varmt ute, sen ner och spola av han i trädgården, lite bus med rambo och in och svalka sig i hundgården igen. Jag ska nu bara slänga mig i soffan och se en film, fortfarande tungt i huvudet från igår...
 
 
 
 

Augustifesten

0 Läs mer >>
Igår, torsdag så tog jag bilen in till Norrköping för lite miljöträning med Kaitaq och så skulle han få träffa en helt ny kompis i en rasthage. Vi åkte först till Haga-rasthage där vi mötte upp Beatrice och hennes dobermann tik Enya, efter en liten "lära-känna-varandra-promenad" så släppte vi sedan ihop dem i hagen,och shit vad kul dem hade. Båda sprang sjukt snabbt runt och runt i hagen. Sen vart det liiite mer närkontakt lek men inte så mycket. Summa sumarum så fungerade dem två väldigt bra ihop, så då vet man det om han behöver racea av sig mer en annan gång. 
 
Efter lekstunden så fick han dricka massa vatten i bilen innan vi rullade upp til en parkering vid kungsgatan, där började vi sedan våran miljöträning. Tanken med den här träningen idag var mest att kaiatq skulle få gå andra svängar än annars, mycket liv på stan också då augustifesten började igår, marknaden och karuseller, mötte några hundar men inte allt för många. Det är så skönt med Kaitaq för han bryr sig inte det minsta om ljud, såsom människor, karusellerna, bilar, skatebord m.m. Hans ändå störning är just hundmöten, men dem klarade han av galant igår...
 
Åkte hem efter att vi varit i stan totalt 2,5h, den sista stunden så kände jag att det började svartna för ögonen, men trodde bara att det var när jag haft solglasögonen på mig och sedan tagit av dem, men i bilen påväg hem så kände jag ett välbekant tryck över huvudet..... MIGRÄN. Så hem, ge kaitaq mat inne i lägenheten medans jag gick in och tog tabletter, en dusch, sen ut och lägga mig i rummet. Det gjorde så j*vla ont, ni som inte haft migrän: Man förstår sig inte på den smärtan förns man haft migrän. Men men, därför som inlägget blir idag istället. 
 
 
 
 
 

Torsdag, miljöträning

0 Läs mer >>
Nu kommer det en liten fotobomb, jansson och harry åkte nyss hem och kaiatq sattes ut i hundgården efter tre dagar av lek och bus. Innan dem åkte så släppte vi dem på tomten ett bra tag så dem fick leka och busa med varandra igen, och det uppskattas av dem båda. Idag var det svalt ute också så dem hade 100% ork att springa av sig. Nu blir det som vanligt att städa av lägenheten, dammsuga, skura, plocka ordning. Sen ska jag nog åka in med Kaitaq till Norrköping för att träna han lite miljöträning, kanske träffa en ny kompis också...
 
Jaja, bla bla bla, nu kommer det i alla fall en massa bilder på boysen...
 
 
 

Kaitaq och Harry