0 Läs mer >>

Vart dubbla morgonpromenader för mig och vargen imorse. Först tog jag han på en runda i kylan, när jag precis kom in så frågade grannen (Jessica) om jag ville följa med på en promenad med hennes syster som är på besök från England. Då slängde jag i mig frukosten och följde med på en långpromenad med dem.

Kaitaq och Karma sprang runt jättemycket och lekte, hoppade på varann och sa åt varann. Härligt att se när det verkligen trivs och är glada.
Nu har jag och mamma sett på paranormal activity 2 ( en av dem bättre). Kul att se det igen men gillar inte att hunden skadar sig.

Sitter just nu och lyssnar på pianomusik medans jag väntar på att moster och kusinerna ska komma förbi på en fika.

Ciao bella<3

Doubel up!!

0 Läs mer >>

Badade med lillebror nyss, han är så gullig när han sitter där och plaskar med sina leksaker. Så skrattar han hela tiden också, ett plus är ju att är så fotogenik

Nu lax och pasta innan plugg..

Ciao bella<3

Bath time!!

0 Läs mer >>

Nu på sista tiden har det varit en väldigt tunn linje mellan höst och vinter tycker jag. Kom hem i torsdags och då var det snö här hemma, det har varit -10 grader här till och från, frost på morgonen och blåsigt på eftermiddagen.

Idag vart det en höst-promenad med vargen, mamma och lillebror vid kanalen. K sprang som ett litet bus han tycker det är så skönt att springa runt.
Tränade lite smått också med vargen, han är sååååå duktig nu. Sen har mamma och jag haft lite filmmys, först såg vi "Frozen" en thriller sen såg vi "just wright" en romantisk komedi. Båda jättebra men lite seg var allt Frozen faktiskt.

Nu ska vargen snart ha mat och vi med, sen blir det nog lite plugg inför skoleckan nästa vecka :)

Ciao bella<3

Tunn linje!!

0 Läs mer >>

Imorse vaknade jag och vargen vid 8:30 så skönt... Drog upp rullgardinen och såg SNÖ men skinande sol så tog med vargen på en promenix på fälten.
Han tyckte det var så skönt att springa lös som han inte har gjort i Skåne tyvärr. Han sprang som en greyhound, världens fart med öronen bakåt och svansen mellan benen.

Man blir så sjukt glad av att se han så pigg och glad över att va hemma igen.
Kom in efter promenaden och åt frukost, så himla gott med rostat bröd och Nutella.

Ciao bella<3

Fun run!!

0 Läs mer >>

Kaitaq mötte en ny kompis på tåget hem från Skåne. En engelsk setter hane på 9mån. Dem lekte massor och låg och sov på varann.
Så gulliga.

Ciao bella<3

Train!!

0 Läs mer >>

Idag blir det hemfärd för mig och vargen. Allt är packat och klart och kaitaq's box städad så nu sitter vi i hans lya och tränar lite samt myser. Ska häfta fast hans matta och filtar nu med innan vi börjar våran hunddag.

Tåget går 16:00 och jag är framme i nkpg vid 20:30 ungefär. Där står min kära syster och väntar på oss så åker vi hem.

Ciao bella<3

Im coming home!!

0 Läs mer >>

Sitter nu hemma hos traktorläraren med tjejerna från klassen, han bjöd oss på hamburgetallrik på Woodlands Country Club, det var så sjukt gott och jag vart proppmätt. Sen gick vi hem till han och då springer hans fyra hundar fram till oss, två stycken Berner sennenhundar, en australien cattledog och en blandras. Jag vart ju kär i Berner sennenhundarna direkt.

Det roligaste är att man vet exakt hur man ska klia/klappa Berner, dem älskar typ om man trycker på öronen när man kliar och vid svansroten. Minnena kommer tillbaka till en från Balto min förra älskade hund.

Nu blir det fika, igen. Shit läraren och hans fru verkligen bjuder på allt.

Ciao bella<3

Soft afternoon!!

0 Läs mer >>

Sitter på biologi lektionen nu och pluggar inför ett prov som är veckan efter höstlovet. Det är tydligen ett jättestort prov men jag fick bok och papper idag. Men men, det känns tryggt att jag inte han sänka mitt betyg i biologi i alla fall utan dem får bara höja eftersom jag redan har ett satt C.

Efter den här lektionen ska vi ut till Peo (traktorlärare) och ha nåt prov där med. Sen bjuder han och hans fru på hamburgetallrik så vi kommer inte tbx till skolan förens 17:30 typ.
Men Petra i trean är snäll som går ut med K och släpper in han i mitt rum sen.

Imorgon åker jag hem :D tåget går 16:39 och är hemma runt 20:40 typ. <3

Ciao bella<3

Biologi!!

0 Läs mer >>

Det är så jäkla bra på den här skolan och våran hundlärare Charlotte Swanstein som även är hundpsykolog är så himla bra och jag lär mig så mycket av henne. Det bästa är att hon verkligen tänker på hunden och ger så bra tips.

Här på skolan så får Kaitaq en sån bra inskolning som möjligt med, jag sitter här en stund på morgonen utan att nån lärare tycker det är dåligt för dem bryr sig mycket då det är bäst för K. Han leker med sin godis pyramid som han fick från skolan för att trivas. Samt här får ingen annan person eller elev bara ta min hund och gå ut med han.
Vilket dem fick göra på min förra skola, då kan ju vilken icke-hundmänniska som helst gå ut med han och det är ju helt absurt.

Men men nu ska jag och K gå in i hundskolan och slappa ett tag innan vi åker iväg in till UC och äter lunch samt har två lektioner.

Ciao bella<3

Mental time!!

0 Läs mer >>

Idag resulterade skoldagen i att jag fick åtta böcker, ett skrivblock, reflexväst till mig, dragbälte, tassbandage m.m så nu är jag uppladdad till tusen.

Jag är så glad, lyckades klippa kaitaq's sporrar som var lite långa då han själv inte nöter ner dem. Sen så testade jag att fila dem andra eftersom han hatar klotång egentligen. Och det gick jättebra så ska köra med fil tills han lärt sig klotången mer.
Det negativa med fil är att det tar så lång tid att få ner klorna då man måste fila rakt av, uppåt, neråt, åt vänster och höger så det inte flisar sig.

Ska nu ta lite mat och sen sätta på en film tror jag. Upp tidigt imorgon med för promenad.

Ciao bella<3

Things and mors thing...

1 Läs mer >>

Nu sitter vi och har en paus från hundlektionerna.
Först pratade vi mycket om koll på hund, beygskriterier, realation, schema för K, temp&puls, hundens 4F, giftigt för hund, löp och magpmvridning... Det gjorde vi fram till lunch, sen är ju vi så bortskämda på den här skolan så vi äter ju lunch på restaurangen i hjelmsjövik och det är såååååå gott!!

Efter lunch gick vi ut en långpromenad med vovvarna, lite övningar som leta, sick-sack m.m Sen gick vi igenom ett marschema för K så man förebygger magomvridning och sen vaccinationer.

Vi slutar snart då blir det att gå till stugan med K och käka nån lättmat bara.

Ciao bella<3

Walk and talk!!

0 Läs mer >>

Hemkommen efter en timmes promenad med Felicia och vovvarna. Det gick jättebra, dem morrade på varann i början bara men när vi gick var det lugnt.

Vi gick runt Klippan vid samhället, det var i alla fall lite upplyst så man såg nåt.

Sitter nu och äter frukost, börjar 8:30 idag så det e lugnt. Dagen kommer bestå av hubdlektioner hela dagen. Yippi!

Ciao bella<3

Hund dag!!

2 Läs mer >>

Sitter nu i vargens nya stall, det är så skönt här i nya skolan för då inreder man ju hundens box helt efter egna tankar och det är bra då han känner att det är samma matta som vi hade i mitt förra rum, en mjuk bädd samt filtar.
När jag lämnade han här så skrek han lite tack vare förra skolans påhitt ang hunddagis. Men sen när jag kom tillbaka nu så var det helt tyst och han var faktiskt inne i boxen och låg ner. Sen när han sprang ut i buren så såg han mig men bara små gnydde och sprang in igen.

Då måste jag bara säga att han förut skrek 24/7 i förra stallet, alla andra hundar skällde med och han trivdes verkligen inte. Så skönt att han är bättre nu, det tyder ju på att han inte trivdes som de förra lärarna vägrade tro på.

Ja, ja nu sitter jag som sagt här och lilla vargen sover bredvid, då trivs han. ska snart ha kommunikation.

Ciao bella

New stable!!

0 Läs mer >>

School today, i örkelljunga. Det är ju första dagen så får se hur det går nu, men nu på morgonen har vi matte först i 40min sen tillbaka till hundskolan och ha kommunikation.

Imorse vart det en 45min promenad i totalmörker tsm med tjejerna från klassen, det gick jättebra med hundarna och så. Sen gjorde jag frukost, vart havregrynsgröt, knäckemacka och te.
Det är så skönt nu när man liksom bor på skolan för då hinner jag äta ordentligt men ändå gå en promenad med lilla vargen. Så härligt...

Nu börjar vi snart så skriver senare!!

Ciao bella<3

First day!!

0 Läs mer >>

Nu ligger jag i min säng med Kaitaq sovandes vid mina fötter, har varit en stor/stressad dag för lill vargen idag. Han var med när jag inredde hans box, kom in i ett rum där hans säng m.m var, träffade två små pudlar och sen ikväll träffade han även Geno, en basenji.

När vi mötte Geno var det kolsvart ute och det vart lite pang på så Kaitaq morrade ordentligt åt han när han såg han, men sen gick vi alla fyra till statoil för att visa upp kaitaq's friskhetsintyg och vaccinationer för Eleonor (lärarassistent på skolan) som jobbar där också.

Just nu ser jag faktiskt djungelboken på internet, haha. Var bara tvungen det är så bra.

Ciao bella<3

Nighty night!!

0 Läs mer >>

Sitter nu i min nya lya tsm med lilla vargen, kom ner hit runt 12 då jag och Lisa (klasskompis) gick en promenad med vovvarna (hon har en toypudel). Det gick jättebra, under tiden fixade mamma och syster mitt rum med möblering och inredning. När vi kom tillbaka från promenaden så fixade jag iordning kaitaq's box som vi ska inreda själv (har ej bild lägger upp imorgon eller ikväll). Det vart jättebra med matta, bädd och filt. Men tränar fortfarande på att han ska trivas där.

Jag och Lisa tog en långpromenad nyss, vid sjön och samhället och det var en härlig promenad, då Kaitaq suttit i en bil ett tag så ville vi gå mycket. Just nu ligger han och sover vid grinden till rummet och jag funderar på att ta nåt att äta.
Den ena bilden är från rummet och den andra från promenaden!

Ciao bella<3

New place!!