0 Läs mer >>
Ja ni läste rätt, jag har bytt blogg nu...
 
Det är såhär att här på blogg.se kan man ju inte bara byta namn på bloggen utan det heter hela tiden det man först valde och min heter ju då linneaeldh.blogg.se och det var tänkt att det skulle vara en vardagsblogg om alltmöjligt i mitt liv men det största i mitt liv är min hund och hundträning så passar inte in här på min nuvarande blogg.
 
Jag har då gjort en helt ny blogg på weebly istället, bättre namn, en hel hundblogg, man får designa och bygga upp sin blogg från grunden och välja exakt vart allt ska vara så det passar mig bättre. 
 
Från och med NU byter jag blogg helt, så ni kommer inte kunna läsa mer här på blogg.se utan jag kommer enbart skriva på den NYA BLOGGEN
 

Så vi får tacka för oss och vår tid här på blogg.se Ha det gött så ses vi på nya bloggen istället.

Ny blogg

1 Läs mer >>
Då är vi igång igen för den här säsongen..
 
Skickade efter en linhållare samt expanderlina till våran dragutrustning för nu kommer hösten och likaså dragsäsongen. Nu är det äntligen dags för oss att starta med det Kaitaq är till för att göra, det han är avlad och tränad för, det är dags för han att börja dra inför tävlingar. Vi har alltid hållt på med barmarksdrag både med kickbike, cykel och löpning men nu äntligen ska vi träna upp oss för att komma ut på tävlingsbanorna, jag och kaitaq #dreamteam
 
Packade in hund och cykel i bilen imorse för att dra iväg till motorbanan (en gammal rallybana i skogen), perfekt för att köra drag, det är en slinga på 5km och mycket upp och ner, både asfalt men mest grus/skogsväg. Vi ska starta igång nu med drag 3 gånger i veckan á 5km, sen när jag märker att han inte blir trött efter det så förlänger vi sträckorna och även fler gånger i veckan, måste även tillägga att det är ju inte heller "vanlig motionscykling" vi kör, från jag sätter mig på cykeln och säger startordet så springer Kaitaq i full galopp och drar med mig både uppåt och neråt. Helt sjukt vilken styrka han har den här hunden, både psykiskt och fysiskt, han må bara vara 65cm i mankhöjd och väger bara 22kg men han är en riktig kämpe med en viljekraft som vissa bara kan drömma om, an är helt otrolig min vilda diamant. 
 
I alla fall så gick dagens träning super, om man inte räknar med att jag flög av en gång när vargen var lite väl taggad, det var en snäv kurva och vi skulle köra emellan två stora stenar, då valde vi två olika vägar... Men det var bara en petitess, man får inte vara känslig i dragsporter. Så resultaten av idag, en trött hund, en skadad ljumske och vad på matte, skitiga kläder och jävlig glatt humör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barmarksdrag

1 Läs mer >>
Kom hem för en liten stund sen efter att jag kört min "doggywalking-service", har en labrador som jag går ut med två dagar i veckan, och det är inte vilken labbe som helst utan Karma, vargens morsa på ett sätt. När jag fick hem Kaitaq vid 8veckors ålder så bodde vi på Finnerstad och på andra sidan staketet så bodde Karma och hennes familj, hon har ända sedan dag 1 tagit mammarollen med kaitaq, sagt åt han om han blir för mkt, om han stack iväg i skogen så fick han sig en omgång av henne när han kom tillbaka, och hon har varit en underbar lekmorsa till han, dem busar på ett väldigt speciellt sätt och rätt vad det är så försöker karma lägga ner kaitaq för han e en jobbig unghund som aldrig blir trött... Haha, ja kul är det att se två hundar som lever i en sån harmoni med varandra. 
 
Vi åkte och hämtade Karma vid 12-tiden och åkte sen in till folkparken för att träna meed henne och även kaitaq, båda två har lite svårt med hundmöten så det är perfekt att träna på i folkparken där det är stort, öppet men oftast rätt lagom med hundar. Så släppte jag dem också i rasthagen där innan för att få springa av sig lite energi. Superfint väder fick vi också, strålande sol och alla höstens färger.. Lovely!!
 
Nu ska jag packa lite och sedan åka in till Becca och Masy för att ha sleepover där tills imorgon!!
 
 
 

Autumnwalk

1 Läs mer >>
Fredag till söndag = Jobb, just the way i like it. 
 
Då vart det jobb den här helgen också, på lördagen var det superfint väder som tyvärr inte höll i sig till söndagen... Spöregn och låga temperaturer, men vad gör det när man ändå är ute hela dagen och rör på sig så man blir varm ändå... Söndagen var väldigt lugn då det bara var jag och vargen nu när Bisou är tillbaka i stockholm igen, men Kaitaq och jag hittade på andra grejer att göra, tränade massa trix, körde agility, lydnad m.m.
Sen på eftermiddagen precis innan jag slutade så kom Frida förbi med Vimsa och Nova så dem fick "leka" lite med vargen. Haha om jag säger såhär så har dem där IPO-flickorna pondus så till och med Kaitaq har ingenting att sätta emot där. Ja dem är roliga dem där flickorna, men frida och jag fick oss i alla fall ett gott skratt. 
 
Kom hem söndagkväll och tog en lång varm dusch, käkade, packade upp allting och sen vart det en stor kopp te ute hos mig framför en bra film...
 
 
 

Jobbhelg

0 Läs mer >>
Precis som rubriken lyder så hade Jag, Kaitaq och Bisou våran sista promenad tillsammans i lördags i en kohage utanför katrineholm...
 
Jag har ju tagit hand om den lilla valpen i lite mer än en månad nu åt hennes ägare Steff, och nu var det dags att lämna tillbaka henne. Det var mycket svårare än jag tänkt att det skulle vara eftersom jag ändå varit medveten om att jag bara skulle ha henne ett tag och att det bara var en typ av foderhund. Men man kan ju inte låta bli att falla för henne, hon är en underbar liten valp med mycket personlighet och påhitt. En riktig liten stjärna kommer hon att bli!! Från dag ett till ungefär dag 8 så hade vargen riktigt svårt att acceptera henne, men sen en dag så ändrade han inställning helt och gick från att inte ens vilja ha henne nära sig till att leka med varandra, vakta henne på stan, hon sov på han, han kollade igenom henne m.m. Det var då han tog på sig papparollen för henne, det var otroligt fint att se faktiskt. 
 
Tillbaka till lördag, jag var på jobbet hela helgen och fick lov av chefen att åka iväg en liten stund för att lämna bort Bisou, så vid 11-tiden var jag i Katrineholm för att möta upp Steff. Sen var dem sena så jag hann med en sista promenad med båda hundarna tillsammans. Vi körde en liten bit på vägen ut från Katrineholm och hittade en superfin kohage med massa ekar i och en stor fin sjö intill hagen så jag körde in med bilen där och tog ut hundarna. Som ni kommer ihåg så har jag ju inte orkat fota så mycket med kameran nu för tiden, haft mycket och göra och så men nu kom den fram och jag fick massa fina bilder på vovvarna, framförallt lilltjejen. 
 
När Steff kom sen så fick han tillbaks henne och alla grejer och vi sa hejdå, blandade känslor och mycket tufft att sätta sig i bilen och åka därifrån med "bara" Kaitaq, framförallt när Kaitaq gnydde efter henne... Men men kommer se Bisou mer då jag och ägaren har bra kontakt, så återträff blir det allt, det ska jag se till
 
 
 
 

Våran sista promenad

0 Läs mer >>
Har som ni alla vet inte bloggat på ett tag nu igen, grejen är att jag har heller ingen bra anledning till att inte blogga, den största är väl att jag inte tagit några bilder med systemkameran utan bara mobilen och då är det inte roliga (varken för mig eller er) att lägga upp vanliga mobilbilder... 

Sen är det rätt fullt upp med hundarna, jobb och tankar, otroligt mycket tankar som bara far runt i min skalle. Det är superjobbigt när jag alltid annars har varit 100% säker på vad jag velat hålla på med i framtiden, men nu senasten månaden har allt ändrats och jag vet verkligen inte alla vad jag vill göra längre. Och för att vara mig, en person som vill ha ordning och reda och planera så det inte blir några oväntade händelser eller snedsteg så är det riktigt tungt. 
Men jag ska blogga mer igen och ta fram kameran så det blir lite mer ordning på bloggen!!



För mkt tankar