0 Läs mer >>
Okej, nu fick vi slänga hammaren och kaste nätet för att inte störa grannarna för mycket, vi har hunnit med väldigt mycket på hundgården gick mycket snabbare än vad jag trodde. Och fint blir det också... Nu tänkte jag visa bild för bild hur det blir. 
 
1.
Här har jag precis klippt allt gräs och valt en väldigt plan markyta så bräderna inte skiftar i måttet, dem små grejerna som ligger framme är jordankarna som jag ska använda som ståndpunkt till stolparna.
 
2.
Här har jag nu mätt upp hur stor hundgården ska vara samt vart stolparna ska sitta, asså vart jag ska slå ner jordankarna. 
 
3.
Vi köpte stolp som var av tryckt hyvlat virke, brädorna var 3,60m långa och vi ville ha en 1,80m hög hundgård så vi behövde bara dela stolparna rätt av i mitten. Sen sätter man i stolpen i jordakaret och sedan skruvar man fast, det är lättast om man förborrar lite i dem redan gjorda hålen i jordankaret, vi använda oss av fransk träskruv mått 8x60. 
 
4.
Här är nu alla stolpen i och så har vi börjat med den undre ramen, jag använder mig då av tryckt trall som också är 3,60m lång. Här ändrade vi våra planer lite med måtte, enligt jordbruksverkets lagar ang. storlet på hundgård så ska Kaitaq med en max mankhöjd ha en 18m2 hundgård (asså 6x3m) men för att slippa såga planken så gjorde vi hundgården 3,60x7,20 alltstå en planka på kortsidan och två plankor på långsidan (inget sågande). 
 
5.
Här har vi även fått upp början av den övre ramen samt så är den undre helt klar, nu är det lätt, bara skruva upp alla plank rakt och stabilt, använder oss såklart av vattenpass. 
 
6.
Här är den övre ramen också klar, samt så har vi fixat upp en pelare till på framsidan, den ska vi såklart såga av sen så det inte är sådär lång, där är det tänkt att dörren ska vara. Sen på den bakre kortsidan är det även ett plank som ska ge stadga i hundgården. Kaitaq sitter och har koll på oss och undrar vad det är vi håller på med jag och Micke. 
 
7.
8. Fick såklart ta lite pauser då för att leka av Kaitaq, men han har skött sig utmärkt, var lös på tomten under tiden förutom nu när det började bli skymmning för vi har en grävling under altanen och den brukar komma fram vid skymmningen. Har dock inte tagit kort på det sista vi gjorde nu men det var för svart ute, i alla fall så har vi nu också fått upp nätet på baksidan och imorgon kör vi på igen. 
 
Ciao bella<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hundgårds bygge!!

0 Läs mer >>
Efter att Eva och Bertil åkt hem så skulle jag ta vargen på en kvällsprommis och gick över till Jessica för att fråga om hon skulle med, hon var dock mitt uppe i matlagningen så jag snodde bara med hennes hund. Det är så himla roligt att gå med mer hundar på samma gång, och framförallt när det fungerar så bra, vart lite starkt när dem såg en fågel som båda ville åt och hoppade framåt, tur att man tränar biceps host host....
 
Här är i alla fall bilder på sötisarna, Karma och Kaitaq!!
 
Ciao bella<3
 
 
 

Kvällspromenix med gr...

0 Läs mer >>
Vart en morgonpromenad med grannarna igen på 5,5km ungefär, Katiaq och Bob sprang järnet på fälten och lekte massor. Alltid lika kul att se dem...
 
Vid 16 tiden så kom Eva&Bertil (bonus-farmor&farfar) på besök, det blev grillat och sen blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt, nu har vi inga egenplockade blåbär hemma så får se om vi kan plocka lite innan helgen. Annars så hann jag faktiskt med mycket på förmiddagen efter promenaden, dammsög hela huset + mitt place, plockade ut/in i diskmaskinen, städade systers rum, plockade ordning överallt på småsaker samt klippte gräset där Kaitaqs hundgård ska stå och mätte ut hur stort det ska vara  och slog ner jordankare i marken där stolpen ska stå. Känner mig stolt, har gjort en egen ritning på bygget och köpt material så idag ska vi sätta igång, får se hur långt vi hinner.
 
Ciao bella<3
 
 
 

Besök betyder fika!!!

0 Läs mer >>

Promenad imorse förbi stallet igen, sen frukost och är nu påväg in till bauhaus igen för att köpa virke till kaitaqs hundgård som jag ska bygga nu i juli/augusti. Den blir 18m2 och 1,80 hög ungefär. Måste också säkra den så han inte kan gräva eller hoppa över så det är jobb med den i alla fall. Lär ju hålla på ett tag och bygga den men det är bara roligt.

Ciao bella<3

Bygga bygga bygga!!

0 Läs mer >>

Härlig morgonpromenad förbi stallet med mamma och Melker, så kul att se ettåringarna som springer fram nyfikna och glada. Även när man kommer ihåg hur dem såg ur förra året som nyfödda föl. Nu har vi ätit frukost och lekt med lillebror och snart kommer mormor och morfar hit.

Ciao bella<3

Islandshästarna!!

0 Läs mer >>

Varje dag innan Melker ska gå och lägga sig så får han antingen ett bad eller dusch och idag vart det bad. Jag skulle då ha koll på han och leka med han medans han var i badet. Han ser fram emot att ta ett bad då hans ankor står på kanten och väntar på han och när vattnet rinner så vill han bara i. Han har även fått bokstäver som när dem är blöta sätter sig fast på badkarskanten och kakel men tydligen även på Melkers huvud och min hals. Haha, i alla fall så skvätte Melker en massa vatten på mig så jag var tvungen att hoppa i badet med han och vi hade jätteroligt med alla bokstäver.

Haha, ja ni ser ju hur vi ser ut, nu är jag i alla fall ute hos mig i sängen och ska väl sova vart efter, klippte klorna på K och har haft lite kelstund efteråt som belöning. Natti natti, sov gott!!

Ciao bella<3

Bathtime with my baby...

0 Läs mer >>

Imorse vart det en morgonpromenad med grannarna, det var tre hundar: kaitaq, Karma och Douglas (en field spaniel). Kaitaq har inte riktigt tyckt om Douglas förut men idag använde jag mig av en annan metod och då gick vi promenaden helt lugnt sen men dem gåendes bredvid varandra. Kul när man hittar på nya metoder som faktiskt fungerar och man märker skillnad direkt.

Efter frukost och dusch så vart det en tur till Söderköping med mamma, syster, lillebror och vargen såklart vi gick till ett mysigt ställe vid kanalen och åt glass. Kaitaq skötte sig både bra och dåligt. Vissa hundar brydde han sig inte om, andra skällde han på men när dem precis gått förbi så struntar han i dem.

Nu sitter jag ute hos mig och ser på "world war Z" en väldigt bra film vekar det som.

Ciao bella<3

Sommarglass i Söderkö...

0 Läs mer >>
Sitter nu ute hos mig med vargen med en stor kopp te, och ser faktiskt på "dumma mig 2". Den första var så bra så var bara tvungen att se den andra nu också. Vargen är helt slut efter dem här dagarna med bus och lek så han är helt utslagen på golvet nu. 
 
Ska väl försöka sova vartefter, upp för en promenad med grannarna och deras hundar vid 8 så lite sovmorgon blir det i alla fall. 
 
Ciao bella<3
 
 

despicable me 2!!!

0 Läs mer >>
Nu på kvällen så fick Kaitaq ett träningspass (lydnad) det gick super, han är grymt duktig på att va med i huvudet, ha koll på mig och ge 100% som han är bäst på. Jag är så himla nöjd och glad över att ha en sån träningsmotiverad hund som verkligen vill lära sig nya grejer och framförallt göra det perfekt. Efter träningen vart det lek med bollslungan, och fy vad han springer han kommer upp i hög fart grymt snabbt och apporterar bollen väldigt bra. Hur som helst så älskar han att leka men kan ändå varva ner direkt när jag säger det, så en väldigt bra on/off knapp på min husky. 
 
Oj, kändes som jag skröt väldigt mycket nu men jag är bara en så stolt matte och älskar att se förbättrning hos vargen... Nu snart kommer Emma hit på middag med familjen så ska vi väl kanske se någon film sen. 
 
Ciao bella<3
 
 
 
 
 

Lite kvällslek skadar...

2 Läs mer >>
Vi trotsade vädret idag och åkte i alla fall ut till Mariehofs sjön med hundarna och badade, tog kort, chillade och åt på klipperna. Vattnet var helt spegelblankt och det var inget folk där (som vanligt). Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet så vi badade lite och tvättade håret i sjön, tycker det är så härligt på sommaren och tvätta håret i sjön eller havet med schampo/balsam som är neutralt för vattnet såklart. Kaitaq var supernöjd med att få springa runt och hoppa i vattnet efter bollen och pinnen, masy var mer försiktig med vattnet men nöjde sig med att springa runt lös och kolla på oss när vi badade. 
 
Mamma hade faktiskt packat med kyckling Fajita som vi hade som lunch och även lite chokladkex till fika, supergott att käka ute i naturen sådär tycker jag faktikst. Åkte hem hit vid 13 tiden och skjutsade då in Becca och Masy till norrköping, har haft 3 underbart roliga dagar här ute på landet med Becca, kul att skapa nya kontakter sådär och bara umgås, hundarna hade det helt perfekt också, lekte hela tiden nästan. 

Här kommer lite bilder från våran lilla utflyckt, nu har jag precis städat klart ute hos mig i min lilla lägenhet efter dem båda hundarna, dammsugit, skurat, dammat och putsat samt vädrat ur. Skönt med ett helt rent hem igen, kaitaq ligger och sover på gräsmattan precis utanför mitt place (trött efter dem här lekdagarna). 
 
Ciao bella<3
 
 
 

Bad vid sjön!!!

0 Läs mer >>

Vaknar av att två fina hundar hoppar upp i sängen och börjar busa, sötisarna. Men det är nästan det bästa att vakna upp av, två superglada hundar som är så lyckliga för att vi vaknat.

Snart upp för morgonpromenad.

Ciao bella<3

Did someone order a w...

0 Läs mer >>

Herregud, vilket väder vi vaknade till imorse då, först bara lite åskmuller men sen började det, spöregn, blixtrar och åska så det kändes som om hela huset skulle braka sönder. Vi lyckades i alla fall vila ut till 9 ungefär, då vart det en kissrunda med hundarna och sen en efterlängtad frukost.

Nu har vi precis varit i ridhuset så hundarna fick springa runt och leka massor, trötta och blöta är dem nu på altanen och torkar till medans jag och Becca ser film och dricker varm choklad.

Ciao bella<3

Riktigt regnväder är ...

0 Läs mer >>
Idag åkte jag och syster in till Resecentrum för att hämta upp Rebecca och hennes hund Masy som ska sova här tills lördag. Jag mötte Becca första gången för 3 veckor sen när jag hade APL på DoggsenCenter och hon jobbade där den veckan, och vi lärde känna varandra väldigt bra direkt, så vi höll kontakt och sa att vi skulle träffas som nu på en helg bara.
 
Vi kom hem runt 14 tiden då det vart lite macka och fika och hundarna sprang och busade mycket, sen kom även grannhunden Karma in och lekte, det gick superbra och dem hade superkul tillsammans. Annars har vi tagit det lugnt, sett film, busat med hundarna och nu åt vi hamburgare innan vi fotade hundarna på gräsmattan. 
 
Snart blir det en kvällspromenad med vovvarna men här är massa bilder från idag. 
 
Ciao bella<3
 
 
 

Playtime med doggsen!...

0 Läs mer >>
Superfint väder idag ju, gick ut på en timmes promenad vid 7, kom hem och åt frukost på altanen innan jag och syster hade poolmys med lillebror, han fick en pool-giraff av mamma och micke när dem var nere i skåne så den hade han i den lilla poolen här hemma. Det är så gulligt för enligt Melker heter giraffen "Baffen" så sött, han kan inte riktigt säga giraffen. 
 
Kaitaq tyckte det var jätteorättvist att inte få bada i poolen men han fick nöja sig med vattenslangen då det är algblommning i kanalen tyvärr. Nu blir det lite mellanmål innan vi åker in till Resecentrum för att hämta upp Rebecca och Masy som ska sova här ett tag. 
 
Ciao bella<3 
 
 
 

Poolhäng med lillebro...

0 Läs mer >>
Jahopp idag kom resten av familjen hem från deras semester ner till skåne och danmark, så kul att träffa lilla Melker igen, han sprang ut och kramade om mig och skrek: NENNE (jag kallas det av min lillebror), supersöt är han, har saknat han till 1000. Har såklart saknat  mamma och micke med, men något extra med lillebror, ta inte illa upp nu älskade mor. Dem kom hem runt 18 tiden så då beställde vi hämtmat från "Östens stjärna" i söderköping, supergod kinamat, jag tog friterad bläckfisk, världens bästa. 
 
Sen vart det lite gripande träning med Kaitaq, han är riktigt stark i käken nu, vill verkligen ha kudden. Kul att se skillnad på så kort tid, vill ju få han lite med i IPO träning, och det kommer gå det är jag säker på. Men nu ligger han helt utslagen här i min säng och jag har precis målat naglarna, det gick dock skit, har inget tålamod med sånt så det kladdade ihop sig, såg någorlunda ut på tummnageln så här är den, haha. 

Nae, nu ska jag lägga mig för att gå upp imorgon för en promenad med syster och vargen...
 
Ciao bella<3
 
 
 
 

Äntligen hemma!!!

4 Läs mer >>

Vaknade lite senare idag med syster i tv-rummet hade filmkväll med serien "the bridge" som vi fick låna boxen av våran granne. Syster tog ut K på kiss och fick frukost sen åt hon och jag framför det sista avsnittet av serien. Den var riktigt bra, en dansk kriminalare är det.

Syster åkte förut in till stan så jag och K tog en promenad på 1h runt stallet för lite miljöträning också. Och det gick super, han gick även lös på grusvägarna men gick fot hela tiden typ utan att jag sa något. Så framsteg är det varje dag.

Nu äter jag lite mellanmål och kollar tv ett tag mesans vargen sover.

Ciao bella<3

Miljöträning!!