0 Läs mer >>
LÖRDAG!!
 
Nja, upp 7:45 för en promenad på 40min med syster och hundarna: Rambo, Kaitaq och Sture runt stallet vid golfen. Det gick super men Sture var ganska så rädd för Rambo först när han kom i sitt täcke och svarta små skor (för det är kallt för han). Men sen fick dem hälsa och då ville dem bara leka med varann hela tiden. 
 
Sandra och Jonte hämtade upp mig och "mina" vovvar vid 9:45 då åkte vi till skolan för öppet hus för dem nya ettorna (förhoppningsvis). Vi började med att fixa lite skyltar till hunddagiset och fixa iordning det sista innan folket skulle komma vid 11:00. 
 
Allt folk kom och vi pratade på om våran hundlinje och dem vart så himla förtjusta i Kaitaq och Sture som var med mig och minglade lite med alla. Kul var det i alla fall, hann med lite hundlektionen också för Harry, Kaitaq, Shiva och stures del. 
 
Lite bilder som vanligt, och det är lika fartfyllt som vanligt. 
 
 
"Från morgonpromenaden, här var Sture fortfarande lite intresserad/rädd för Rambo"
 
"Här var alla däremot helt coola med varann, längst från vänster: Rambo 4mån, Sture 10mån och Kaitaq 20mån"
 
"Nu var det en riktigt rolig lekstund med Shiva och Kaitaq för stures del"
 
"Och nu sover dem som två små värmekuddar på varsin sida om mig"
 
Ciao bella<3

Öppet hus!!

0 Läs mer >>
Nu ligger vi i sängen och ser på film, jag, Kaitaq och Sture...
 
ja, idag har det varit en fartfylld dag, började vid 8:20 med allmänlydnadspasset där vi tränade uppletande där Kaitaq skötte sig galant. Gömde 4st leksaker och vi hade vallat av området där han skulle söka. Och han var superduktiig tog till och med leksaken i trädet. 
 
Vid 10:00 kom Anna med Sture, belgaren som jag hade med till skolan för nån månad sen. Jag ska nämligen ha han i helgen och han ska med på öppet hus i skolan imorgon. Och då fick han även vara med idag i skolan så han fick leka av sig med Kaitaq och några till. 
 
Här lite bilder från idag!!
 
 
"Kaitaq med sina 4 uppletade leksaker och med sök västen på i full utstyrsel"
 
"Sture tycker att det e superroligt men lite långtråkigt att va med på lektionen"
 
 
"Sen var det dags för bus, först ut var Kaitaq och Harry"
 
 
"Andra ronden var Shiva och Sture, kul att se hur försiktig Shiva var men Sture"
 
"Sista och mest fartfyllda ronden var Kaitaq och Sture, mycket spring i benen på dem här två"
 
"Lite trångt var det allt men efter ett tag så låg dem och sov på varann"
 
 
"Nu när jag kom hem vid 16 så vart det en prommis med båda runt stallet"
 
"Mumsigt med lite ben också"
 
"Och efter en lång dag med lek och bus så sover båda nu väldigt tungt"
 
Ciao bella<3

Fartfylld Hunddag!!

0 Läs mer >>
 
Torsdag, egentligen dags för SACO mässan i Stockholm med skolan men jag kollade innan på deras hemsida vilka utställare och seminarium det skulle vara och det var ingenting som jag var intresserad av. 
 
Jag har en ganska bestämd plan över min framtid den korta dela i början i alla fall vad jag vill göra efter studenten och utbilda Kaitaq till räddningshund samt jag ska jobba inom försvaret så det var ingenting som skulle hjälpt mig. 
 
Istället så vart det en lång skogspromenad med syster i skogen på morgonen med Rambo och Kaitaq. Härligt tyckte Rambo med sitt nya varma täcke, han var på Kaitaq hela tiden och bjöd upp till lek. Kul, annars så vart det en slapp dag med lite handling i sörping och Norrköping. 
 
Nu väntas en promenad med hundarna igen! 
 
 
"Alltid lika gott med is och rinnande friskt vatten när man springer runt i skogen tycker kaitaq"

"Och Gud vad man kan spana efter lukter när man stannar till vid kalhygget ett tag"

 
"Lillebrorsan Rambo var mest intresserad av min ficka full med godis ;)"

"Ja, Rambo har inte riktigt lärt sig att man kan gå försiktigt i skogen, utan det ska hela tiden vara full fart"
 
Ciao bella<3
 

Hemmamys med syster!!

0 Läs mer >>
Nyduschad och nyäten sitter jag nu ute hos mig med min bästa studie-Buddy och pluggar körkortsteori, det e ju faktiskt ganska tråkigt med teorin va? 

Och nu känner jag i alla fall att jag måste ta tag i körkortet och göra det sista som är kvar, vet inte vad som hände men jag rappare bara "gnistan" och la det åt sidan ett tag och fokuserade på Kaitaq å skolan istället. Men nu är det ju bara uppkörning å teori så bara att köra på. 

Kommer annars bli en väldigt stabil kväll, kommer kanske gå in till huset å se något på tv:n annars så lär jag va här ute å plugga och kanske sätta på en film. Det är i alla fall lättare att plugga när man har sin pluggkompis och lite popcorn. 

Ciao bella<3




The best studie-Buddy...

0 Läs mer >>
Jag förstår inte varför jag helt plötsligt ska vakna 6:15 när jag faktiskt inte börjar skolan förns 10:10 och klockan är ställd på 8:00. Ja som sagt förstår inte varför när jag annars är hur trött som helst på morgonen men just idag när jag har sovmorgon så är jag superpigg tidigt på morgonen. 

Men i alla fall så gick jag in till syster och myste lite med Rambo på morgonen innan vi gick in för att äta frukost. Snälla Jansson hämtade upp mig och Kaitaq och vi åkte med henne till skolan där första lektionen är religion....

Ciao bella<3






Onsdag med sovmorgon!...

0 Läs mer >>
Vid 11:30 så kom världens bästa 08:a hit, Frida!!! Hon körde hit med billie i bagaget, kan bara säga att Kaitaq blev grymt lycklig av att se han. 

Vi fick prata mycket och dem fick busa av sig massor. Längtar så mycket tills helgen i december när dem ska sova hos oss och ha julmys ute i min lägenhet. Gud vad mysigt, annars så har vi hela eftermiddagen nu Jakt&Viltvård. Pratar mycket om arterna och gör lite test för jägarexamen. 

Ciao bella<3






Snabbt möte med god v...

0 Läs mer >>
Idag efter skolan så följde Jansson och Harry med mig hem, vi tog en kall promenad med dem runt golfen och händerna var superkalla, efter det vart det filmmys inne i min lägenhet med hundarna sovandes på golvet och i sängen. Men däremot efter filmen så flög hundarna upp i sängen PÅ OSS och började busa som små idioter och bita varann (på skoj), och ja dem är ju som dem är. 
 
Efter lite mat inne i huset så gick vi ut till hundarna för att fota dem lite, tog lite söta bilder på dem (och vissa inte så söta). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag den 25/11!!

0 Läs mer >>
Får försöka blogga nu då, min bloggapp har ballat ur totalt så under hela helgen så har det inte gått och bloggat så nu får jag uppdatera er...
 
Idag tog jag och syster en skogspromenad efter en god söndagsfrukost med mormor och melker. Vi gick en härlig tur på 1 timme ungefär och kameran åkte såklart med. Jag känner att jag inte fotat med kameran på lääääänge så ska försöka lägga upp lite system-bilder lite då och då, men i alla fall oftare än jag gjort nu. Det var mycket lättare under sommaren för då hade man kameran framme hela tiden och då kände man mer för att fota. Nu har man tjocka vantar på sig när man är ute och går och då är det jättejobbigt att fota, så i söndags fick jag offra händerna och fick frysa istället.
 
Här är massa bilder från idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ciao bella<3

Söndag den 24/11!!!

0 Läs mer >>
Vid 12:00 åkte mamma och MICKE iväg till Köping för att fira mickes kusin som fyllde år!! GRATTIS Mats!!

Dem ska bara vara borta tills imorgon så mormor skulle va barnvakt men morfar följde också med under dagen i alla fall för att fixa elen i min nya fina hall. 

Vi tog en lång promenad jag och mormor med Melker å Kaitaq runt i samhället och Melker somnade (som vi hade tänkt). Medans han sov så fixade jag och mormor lite lunch och städade undan lite. Jag fixade ute i min lägenhet sen med att dammsuga, skura, bädda rent och fixa lite allmänt!

Annars så har dagen bestått av lek, sång och dans med lillebror så han har levt livet här hemma. Sen tog jag pch Alex precis en kvällspromenad till golfen. 

"En trött Kaitaq efter ett lyckat spår på fältet"

"Nystädat och tänt vardagsrum"


"Och såklart den nybäddade sängen också men kaitaqs råtta i ;)"

"Nu ligger jag i sängen och avnjuter en kopp med varm glögg med lite russin och mandlar"

Så godnatt allihopa och sov gott<3

Underbar lördag!!

0 Läs mer >>
Godmorgon efterlängtade lördag!!!

Vaknade vid 8:30 och åt frukost sedan tog jag och syster hundarna på en promenad, jag har lagt spår på Gärdet utanför oss och nu väntar jag på att det ska mogna lite så ska jag strax gå det med Kaitaq. 

Annars så blir det en riktig Hunddag idag, ska ta en låååååång promenad till lunch sen också och ta med kameran tror jag. Så bilder kommer nog sen. 

Nae nu är Kaitaq otålig vill gå spåret då hej då, hoppas ni får en lika bra lördag som jag kommer få. 

"Mycket öppna vyer på morgonpromenaden vid golfbanan"

"Lill Rambo springer för fullt (ser ni han?)"

"Här ligger spåret och gottar sig nu, tar bättre bild sen"

Ciao bella<3

Härlig plan för idag!...

0 Läs mer >>
Nu sitter man i en soffa i Söderköping med en supergullig och tung rottweiler i knät. 

Ja nästan så är det, efter skolan idag så åkte jag och Jansson hem till mig för att fixa iordning oss lite innan vi tog med Kaitaq å Harry och åkte ner till Sandra i Söderköping för att ha tjejkväll. Det är vi och sen alla tre hundar, det är förvånansvärt lugnt här med alla hundar. 

Började med att göra hemgjord pizza och nu ser vi film efter film. Haha. Mysigt värre... 

Jaja här är lite bilder. 










Filmkväll med homies!...

0 Läs mer >>
Idag vart det mycket gjort när jag kom hem från skolan. Först vart det att storhandla med syster, hämta paket från posten, åt pannkakor när jag kom hem. Sen drog jag å Kaitaq ut för att fylla grus i hundgården och kolla över nätet m.m. Dammsög av inne hos mig och städade bort kläder m.m innan jag sedan skurade. Så nu är det skinande rent ute i min lägenhet. 

Nu när jag låg i sängen och såg på film så får jag ett sms att min älskade mor där det står: Kom och öppna jag är utanför med te<3' 

Går och öppnar och ser att hon har en kopp med te och lite pepparkakor på en silverbricka. Mums så gott, tack så mycket älskade mammie!! 



"Kaitaq i ett nystädat rum och i en nybäddad säng"

"Kaitaqs favorit mjukisdjur, hans råtta dom förvänadsvärt nog är den ända leksaken/mjukisdjur som han inte biter sönder" 

"Slutligen en bild på lilla Melker när han ligger och asgarvar på jobbet med min mössa på sig, haha är han inte för söt?"

Ja nu ska jag i alla fall sova så sovgott allihopa där ute. 

Ciao bella<3

Riktigt bra eftermidd...

0 Läs mer >>
Åh så var det morgon igen, jag känner att jag har fuskat med frukosten den här veckan, har bara slängt i mig en macka, yoghurt och te. Men idag gick jag upp tidigare och gjorde havregrynsgröt med äpple, kanel, linfrö och russin. Riktigt gott och mättande faktiskt, sen vart det en stor kopp med honungsvatten. 


Åker snart till skolan med Sandra och Jonte som alltid är så grymt snälla och erbjuder skjuts varje morgon <3!! 

Haha ni måste bara tycka om den här bilden på Kaitaq som jag tog imorse. Han ställde sig framför spegeln, bugade och kollade sig själv i spegeln typ 1-2min. Haha!! 

Ciao bella<3

Bra start på dagen!!

0 Läs mer >>
Ja Gud vad skönt det är med sovmorgon (som vi har varje måndag och onsdag), hinner med en långpromenad med vargen och en lugn god frukost. 

Så vart det i alla fall idag, tog en promenad vid 8-tiden runt sjön och upp i samhället. Så otroligt vackert det är nu när det börjar va ordentligt med frost på morgonen. Det var ett istäcke på sjön (super tunt men ändå) och fullt med dimma över... 

I skolan sen var det religion och sen hundkunskap hela eftermiddagen. Hann också med att klippa Harrys och shivas klor innan vi åkte hem. 

Nu ska jag sova faktiskt. Så trött... 

Ciao bella<3






Älskar sovmorgon!!

1 Läs mer >>
Började 8:20 imorse med djur-specialisering där vi mest kollade när läraren letade information på skk. Efter det så var det dags för entrepenörskap när vi står i vårat café i skolan. Gick bra idag med, nöjda med hur mkt pengar vi faktiskt har i kassan...

Efter lunch så hade vi individuella val där jag haft hästkunskap men idag bytte både jag och Jansson till Jakt&Viltvård istället. Känns så basic med hästkunskap 1 när jag ridit sen jag var 4år och hästar har funnits hela mitt liv fram tills 2010 när vi sålde vårat fullblod. 
Det roliga är att jag har ändrat mitt individuella val typ 4gånger och nunär jag bytte så finns det inga andra kurser jag kan väljs för jag har testat alla andra. Haha!!! 

I alla fall så ligger jag redan i sängen, är så trött och orkar inte va vaken längre så godnatt!! 

Ciao bella<3




Inga fler valmöjlighe...

1 Läs mer >>
Då var det idag dags för hundträning för min och kaitaqs del. Mamma skjutsade bort mig till Jessica och karma (våran förra granne) så gick hon, jag och en till iväg till mariehov för hundträning. Vi gick vid 09 och träningen var 10:00 sen höll den på till 11:00 och vi gick hem till Jessica och var där vid 12:00. 

Träningen gick super, är så stolt över min lilla kille. Jag var där inne först innan alla andra hade tagit ur hundar ur bilen m.m så Kaitaq fick lukta av ridhuset och jag körde lite kontakövningar med honom, sen fick han se alla hundar komma in från avstånd. Det var idag 16 hundar så det vart mycket på en gång. Men inget som stoppade oss denna gång. 

Vi körde på med kontaktövningarna och sedan lite rallylydnads skyltar som vi roterade runt olika. Efter ungefär halva passet vart Kaitaq ofokuserad och jag gick då ut med han för en kiss och lite lek med pinnen och när vi kom in igen så var han supermed på läget. 

Så nu längtar jag tills nästa hundträning. Här är småbilder på Kaitaq och sedan karma. 

Ciao bella<3






Hundträning nr1!!