0 Läs mer >>
Det största och bästa som jag lärt mig idag är just det, att oavsätt om det handlar om människa eller hund så måste man genomgå konflikter för att få en karaktär. Dem orden kom från Robban som är våran chef dem här veckorna, det var något av det klokaste jag hört och det stämmer. Om det handlar om hund eller människa spelar ingen större roll i sammanhanget utan det är just det KONFLIKTER som man måste genomgå annars så är man inte så mycket mer än bara en hund eller bara en människa. Alla har vi genomgått syns på oss, våran personlighet...
 
Slutade klockan 16:00 idag och har typ duschat och kollat runt lite på "the internet", snott en annan labrador idag som vi har som våran såkallade natthund. At the moment sitter jag i min säng och hör hur hundarna busar på andra sidan väggen, ska strax ta något och äta för att sedan se film igen. Kan bara säga att dagen har varit mycket lärorik har varit inne i stan och tränat hundarna. 
 
 

För att bygga en kara...

1 Läs mer >>
Vi som sa till oss själva att lägga oss tidigt idag så vi är pigga imorgon, hmm det gick ju inte så bra som vi hade tänkt. Men nu ligger vi i alla fall i sängarna och ska sova så slänger iväg ett inlägg lite snabbt först. 
 
Vi snodde med oss en av labradorerna in till oss över natten för lite extra sällskap. Så en svart söt labbe sover nu nedanför min säng. Annars så har jag blivit helt förälskad i två hundar här (dem ända schäfrarna) åh vad jag tycker om dem, bara för det så får ni lite bilder på just dem. 
 






 

NU säger vi äntligen ...

2 Läs mer >>
Jahopp vaknade vid 6:00 imorse av plogen utanför, eller inte för den delens skull men av anledningen att tack vare polgen så började näst intill alla hundar att skälla och vi bor ju här i hundstallet så ja det vart livat här. Men upp och ta på sig snabbt för varmt var det faktistk inte och sen tog vi lite frukost som bestod av ovh kommer dem här veckrna att bestå av havregrynsgröt, macka med ost och gurka och te <3
 
Direkt vid 7 när personelen kom hit så utfodrade vi hundarna och diskade sedan skålarna direkt, sen började vi med träningen. Nästan hela förmiddagen och eftermiddagen består av att träna hundarna för varje promenad så är det träning för hundarna här som är under utbildning till att bli ledarhundar till synskadade. Så vi tränade dem idag på landsväg (det menas att hunden alltid ska hålla vänster kant, om det går en väg till vänster så ska den följa den in till vänster, sen så har dem kommandon som "FÖRE" vilket betyder att hunden ska gå med oss eftersom den senare kommer leda blinda människor, "HÖGER" och "VÄNSTER" som ni förstår vad som menas med, "STANNA" och "KOM") sedan så är det så att när vi går mot en dörr så ska vi säga till hunden "SÖK DÖRREN" då leder den oss till dörren och krafsar eller duttar på den så attt vi ska hitta dit, sen väntar alltid hundarna när vi öppnar dörren tills vi säger "KOM" och då ska den följa med eller leda oss. Vi använder även ord som "SÖK BÄNKEN" eller "SÖK STOLPEN"
 
Dagens höjdpunkt var nog när vi gick hinderbanan, det är en grusväg som det är uppsatt massa hinder för som man kan stöta på när man går på stan med sin ledarhund, så som cyklar, väggar, stolpar, vägmarkeringar m.m. så där gick vi och hunden ska ju då leda oss rätt utan att vi går in i saker. VI testade först normalt men sen fick vi testa med mörkerglasögon (med andra ord så såg vi INGENTING, till en början så var det lite läskigt och man ville ha kontrollen och styra hunden för man trodde den gick fel, men sen märkte jag att hunden som ledde mig var superduktig och visade tydligt vart man skulle gå och om jag stretade emot så verkligen drog han med mig till rätt väg. Det var ritkigt skönt att ha den hunden som jag hade som min ledarhund för han var verkligen lugn och otroligt duktig. 
 
Annars så har vi idag badat av en hund och fönat han, vi har även gått två mysiga skogspromenader med hundar, och det är sååå roligt att se labbarna hoppa och skutta i snön. Nä nu kommer det massa bilder, så ska jag och Ellinor snart sätta på en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andra dagen med bilde...

1 Läs mer >>
Klockan 10:36 åkte SJ tåget 2128 från Norrköpings Centralstation med Linnéa Eldh och Ellinor Edman som passagerare iväg mot Ljungskile...
 
Allt gick smidigt och bra fram tills vi satt på tåget mellan Katrineholm och Göteborg då vart det tydligen växelfel eller något så vi åkte supersakta i ett par kilometer, på grund av det så vart tåget då 35 min försenat in till Göteborg så vi missade vårat tåg... Istället satte vi oss på ett mysigt fik på stationen i götet och tog en varsin Chailatte. Just nu sitter vi på tåget mot Ljunskile och ska vara där ungefär 15:33 då ska vi direkt handla lite och sen anländer vi till Kustmarken Hundtjänst AB.
 
Så jag kommer väl uppdatera bloggen ikväll när vi är hemma och har kommit oss till ro med allt, så vi hörs väl senare :)
 
 
 
 
 

On our way!!

0 Läs mer >>
Vaknade 7:30 imorse och åt en god frukost med hela familjen, inte ofta på vardagarna som vi faktiskt äter tillsammans på morgonen med familjen. Efter frukost vart det en långpromenad med vargen i samhället och vid sjön, sen fick kaitaqs sitta i hundgården och jag fixade iordning mig med dusch och fix inför skolan. 

Vart snabbt ändrade planer med skjuts och så därför vart det snabba ändringar så micke var supersnäll och skjutsade in mig till sörping så jag tog en buss till skolan. Hade samhällsprov först där det handlade om partierna m.m. Nu har vi rast och startar religion snart. 

Ciao bella<3









Morgonpromenad och se...

1 Läs mer >>
Slutade 11:40 idag men får skjuts hem av Sandra och hennes bror så åker härifrån vid 14:40 typ, så sitter här med hund-tvåorna och letar information om Fredrik Steen men slutar väl snart tror jag. 

Här är lite bilder på vovvarna när dem slappar på lektionen!! 




sitter på lektion!!

0 Läs mer >>
Härlig helg på jobbet, här kommer lite bilder. Annars så sitter jag i skolan nu men slutar vid 12:30 så kommer åka med direkt och sen vänta på min älskade mor som kommer hem från STHLM, har inte mött henne sen i torsdags så det var ett bra tag sen. 

Så jag är jätteglad att hon kommer så jag får möta henne, så ja nu ska jag lägga upp bilder från denna helg. 











Tisdag

0 Läs mer >>
Vaknade och var så trött samt kände mig förkyld, men det försvann nog nu tror jag. I alla fall så hittade jag Kaitaq såhär imorse, han hade hoppat upp i sin soffa och sovit där. Det var ju i alla fall inte bara jag som var trött imorse, Kaitaq gick inte upp förens jag tog kaitaqs koppel. 




Sitter på religionen nu och ser på en nu film från 2013 om Bibeln... Ja precis så intressant... Men men sen är det naturkunskap och aktivitetsledarskap. Slutar tidigare idag, måste iväg och jobba denna helg. Underbart!! 😍 

Ciao bella<3


Good morning it's fri...

0 Läs mer >>
Idag är det en sån dag när man börjar 12:30 så vaknade såklart ändå vid 7:30 då vart det att hjälpa syster att skotta uppfarten sen ta en lekpromenad med Kaitaq runt stallet. Mötte även en hund och han skötte sig jättebra. 

Sen fick Kaitaq va ute i hundgården och äta sin frukost medans jag åt frukost inne i huset med syster. Så skönt att man har så lång tid på sig på morgon så man kan ta det lite lugnt och fixa sig, duscha och ta det lugnt. 

Vid 12:00 så kom bästa Jansson och hämtade mig och Kaitaq så åkte vi in till skolan där vi har samhäll och religion idag. Som tur är så slutar jag om en timme och då ska jag hem och ta det lugnt innan en helg med jobb!! 

Ciao bella<3




Då var det torsdag!!

0 Läs mer >>
Lunchrasten bestod av Vinterbus för Kaitaq, Harry och Shivas del i rasthagen i skolan. Gud vad dem sprang runt och busade tillsammans och hade det superkul. 

Här är lite bilder, annars så sitter jag på jakt&viltvårds lektionen och pratar om vapen och vapenlicens. Är så trött i huvudet bara, vet inte vad det är. 















Vinterbus!!

0 Läs mer >>
Just det, jag har ju inte bloggat på ett tag, för jag har använt upp min data för den här månaden men har fortfarande data men ej samma hastighet, så jag får surfa på låg hastighet. Det har gjort så att bloggandet inte riktigt fungerat. 
 
Men nu försöker jag en gång för alla. Idag e det måndag och det är strålande sol och -10 grader, så underbart. Vart att plugga hemma idag så Kaitaq fick sig en supermysig vinterpromenad på golfbanan, kom in nyss och han hade is i morrhåren och på hakan. Då har han haft det kul, vart lite bilder med iphonen bara, så klumpigt att ta med sig kameran på promenaden. 
 
Nu ska jag snart plugga lite och sen ta det lite lugnt tror jag innan vi ger oss ut på en dragsväng. Så njut av våra vinterbilder från idag!! 
 
 
 
 
 
 
 
 



 



 
 

Äntligen är vinter hä...

0 Läs mer >>
Åh vad jag älskar torsdagar nu när vi fått vårat nya schema. Det är nämligen så att vi börjar 12:30 och slutar 15:50, och tack vare världens bästa Jansson så får jag faktiskt njuta av den här sovmorgonen då hon hämtar mig 😘 så upp 7:45 imorse och ta med sig vargen på lite dragträning på cykel då, körde runt golfen då blev det 4km på 9min. Kaitaq får välja tempo helt själv både med att köra snabbt eller trava. Och så hänger jag bara på med att hjälpa han då och då. Så i hans valda tempo så gick det otroligt snabbt då, känns lite läskigt i svängarna. 

Men men en trött och nöjd Kaitaq ligger nu i hundgården med frukost och jag har precis ätit upp min frukost, kände mig otroligt nyttig och smart imorse, vart havregrynsgröt, mörkt bröd med ost och skinka, samt en kopp med te. Mums, men man blir ju riktigt riktigt mätt 😶

Nu blir det en dusch och fixa iordning mig innan skolan, skönt att man har så mycket tid på morgonen. Ciao bella<3

"Väntar glatt på att matte ska upp ur sängen och hoppa upp på cykeln"


"Ganska svårt att fota när det går så snabbt + att man måste hålla i styret"

"Otroligt god frukost, men som sagt proppmätt"

Really good morning !...

0 Läs mer >>
Jajamensan, idag så var det dags att gå till skolan igen men det är bara 155 dagar kvar tills jag tar studenten. Underbart😍 

Började 8:20 idag och slutade 11:40, vi hade bara information om gymnasiearbetet som är det nya projektarbetet eftersom dem bytt det där nu. Men det ser jag fram till supermycket... Direkt efter skolan så åkte jag till körskolan för en till körlektion som gick bra, kände dock att jag var i andra tankar men men. 

Sen kom jag tillbaka till skolan eftersom Kaitaq var kvar så har jag faktiskt badat av han och blåst han torr också så nu är han sådär fluffig och luktar örtschampoo. Men han gillar det ju inte så mycket men det var tvunget nu efter så mycket leriga dagar, hans päls kändes liksom som ett tunt lerlager över.  Men nu är han fräsch, så hoppas vi på lite snö nu då så han får fortsätta att va vit och fin. 







Annars så kommer väl mamma och hämtar mig snart så ska vi åka hem. Äntligen, varit kvar frivilligt i skolan från 11:40 😝 

Ciao bella<3

Bara 155 dagar kvar!!

0 Läs mer >>
Usch ligger i soffan inne i stora huset och är såå jäkla seg i kroppen. Orkar inte göra något MEN jag ska upp och cykla/dra med Kaitaq nu snart...

Imorse vaknade man till ett riktigt pissväder så jag och min älskade syster som är hemma nu tog en promenad med hundarna (enbart kortpromenad) och sen gjorde vi frukost som vi tog ut till syrrans place och vi såg en skräckfilm. Efter filmen så var det uppehåll och lite sol så då tog vi en längre promenad i samhället. 

Sen har vi spelat lite spel och bara haft sådär kul som jag och Alexandra kan ha, men som sagt nu måste jag upp å köra lite dragträning med Kaitaq. 

Måste bara säga att med tanke på dessa bilder så kan man ju inte tro att det är den 7 januari idag?!? Kaitaq ville ju nästan bada ju så fort han såg något i vattnet. Herregud vilket konstigt klimat vi har i Sverige...






Få ork till att gå up...

0 Läs mer >>
Igår vart det att gå upp tidigt för att ta en långpromenad med Jessica och hundarna. Vi gick först till rasthagen och släppte dem så att dem fick springa av sig och leka lite. Sen började vi gå, över golfbanan, bort till Klämman sluss, över till stallet, in i skogen och runt igen, ut till samhället och ner till oss. Vi var ute i 2h och gick ungefär 1mil. Jag hade mitt bälte på mig och Kaitaq hade sin sele så även om vi gick så fick han jobba hela tiden. Riktigt kul att hitta sånna bra och framförallt långa vägar att gå om man verkligen inte har någon tid att passa sen. 

Det vart en sen frukost sen när vi kom tillbaka och Kaitaq fick frukost ute i hundgården. Men sen fick jag å mamma för oss att gå igen, men en kortsväng uppe i samhället med Melker och Kaitaq&rambo. Vi gick då till lekplatsen så att Melker fick åka lite ruchkana. Sen vart det tydligen så att både jag och Kaitaq, och jag å Rambo åkte rutschkanan också. Har tyvärr inte bilden på min mobil men den kommer väl upp på instagram ikväll @linneafire 









Måndag 6/1!

0 Läs mer >>
Ja nu var det ett tag sen jag bloggade men nu får jag slänga iväg ett kvällsinlägg. Sitter just nu i sängen och kollar när Rambo är så jävla jobbig mot min stackars varg, han biter han i kinderna, läppen, öronen, tassarna, halsen m.m och låter som något litet monster, och Kaitaq är alldeles för snäll, han ligger där och kollar bedjande på mig... 

I alla fall så har jag varit hundvakt åt syster lilla Rambo, få hon är på sjukhuset. Så Rambo får bo inne hos mig och Kaitaq dem här dagarna, inte mycket lugn för mig å vargen men det är roligt det med. Vart en långpromenad imorse med Jessica och karma&kaitaq runt hela golfbanan, var ute i 1h och 40min, så det var skönt för oss. Annars har det varit lugna timmar för oss idag. 

Upp tidigt imorgon igen för promenad med Jessica å hundarna. Men här kommer lite bilder...











Long time no seen!!