0 Läs mer >>
Herregud jag har inte bloggat?!? Men hade inget internet ute på jobbet i helgen och nu har jag använt upp allt mitt internet för den här månaden så får blogga på skolan när jag har wi-fi. 

I alla fall så har veckan varit grym en så länge och ska sova hos en kompis inatt så ja lär ju fortsätta va bra i alla fall 😎👍 sitter på min lektion nu och har religion och samhäll men slutar 16 typ så det funkar också. Jag vet inte ens vad jag skriver eller hur jag skriver så hej då!! 




Sorry att jag inte bl...

0 Läs mer >>
Äntligen är det dags för jobb igen, åkte ju som sagt hem lite drastiskt då jag vart riktigt sjuk och det höll i sig i tre veckor i alla fall. Men nu är jag frisk igen och det är nu dags för jobbhelg igen på världens bästa jobb. Kan man vara mer pepp?!? 😍 

Väskorna packade och maten likaså, Kaitaq och jag väntar just nu på mor min som ska hämta upp oss och skjutsa oss till mötesplatsen. Håller tummarna för att vädret är med oss i helgen. 👌 

Kaitaq fick två nya hundkompisar idag, en rottis hane på 2 år Enzo, som Btw är den största rottisen som jag någonsin sett, sjukt stor. Sen fick Kaitaq även träffa/leka med Tyra en 3 årig amstaff/blandning. Han hade riktigt kul med dem båda. 😂 






Work weekend

0 Läs mer >>
Började 8:20 och hade klipp&trim direkt då vi hade en tibetansk spaniel/blandning och även en Lhasa apso/blandning som skulle fixas till lite. Det vart väldigt bra på båda tycker jag och det tyckte även ägarna (vilket är bra). Slutade 11:40 men vi skulle ha hundträning med 3 till ur min klass då vi ska gå nån instruktiörsutbildning på brukshundsklubben i vår nu. 😎 




Lyckad dag!!

1 Läs mer >>
Sitter utanför min lägenhet nu på bänken med Kaitaq och väntar på Sandra och Jonte. Börjar 8:20 idag med aktivitetsledarskap och sen fortsätter dagen med massa andra ämnen. 

Vilket underbart vårväder det är idag då, ingen vind alls och solen börjar värma nu. Hoppas bara att det håller i sig hela dagen, skulle va underbart 😎☀️ 




Den vackraste årstide...

0 Läs mer >>
Måndag igen, jag tycker att veckorna, dagarna och timmarna bara flyger iväg vet inte om det är bra eller dåligt. Men vaknade på riktigt bra humör och trots blåst å snö och motgångar så fortsatte humöret på topp. Min energi är väldigt svår att ta ifrån mig😃 

I alla fall så slutade jag redan vid 14 och fick skjuts hem av Jonte och Sandra, då vart det direkt att ta det chill ett tag och sen ut till vargen och träna lite. Underbart😎 




Insted of trying to f...

1 Läs mer >>
Vaknade för ett tag sen och har legat å dragit mig lite, ska upp snart och fixa iordning mig, äta och rasta Kaitaq. Ska in vid 10 till Ebba i lindö där vi ska ta en låååångpromenad med vovvarna. 
Det ska bli kul, jag har faktiskt aldrig riktigt promenerat i lindö så ja kanske hittar nya favoritvägar? 



Goodmorning sunday

0 Läs mer >>
Ja nu när det tydligen blev storm ute och dem varnar alla att inte gå ut om man verkligen inte måste så tog jag Kaitaq på en kortare promenad imorse sen fick han gå in igen (ingen hundgård). 

Nu har vi kört lite sökträning med te, han har inte kört på ett bra tag nu men han älskar det verkligen så kul att se hur peppad han var på att få köra igång. Så fort jag tog fram söklådan så sprang han runt och kunde knappt hålla sig, han ville bara börja. Resultatet av det var att han blev väldigt ivrig och det blev småmissar överallt. Men han klarade ut det tillslut och var superduktig. 



En hjärngympingsdag

0 Läs mer >>
Dagen började med jobb i hunddagiset med Erika, Emelie och Jansson. Vi köttade på och blev klara snabb, jävligt roligt hade vi också som ett plus i kanten. 

Eftermiddagen bestod av religion å samhäll, kunde ju haft roligare lektioner men ja ja behöver väl det med tydligen. Sen vart det att va kvar på "skolan" ett bra tag tills jag åkte hem med mor och syster igen. Glad tjej 😎 





The cleaning ladies

2 Läs mer >>
Idag är det exakt 2 år sedan världens bästa hund föddes, så ha blir en stor pojke idag!! 

Gud vad tiden går fort fram, känns nyss som om jag hämtade hem Kaitaq från Gävle och han bara var 8v. Men nu börjar han bli vuxen snart och det märks i hans sett att vara så positivt. Jag har fått lite frågor om Kaitaq så ska ta upp det nu. 

Hur kom du på namnet? 
Kaitaq är en stad i Alaska och världens största slädrace "Iditarod" går igenom den staden som en checkpoint. Pricken över i:t är att den tävligen gick det datumet när Kaitaq föddes. Och eftersom han är en draghund så passar det väldigt bra + att ingen annan heter det vad jag vet. 

Vart kommer han ifrån? 
Kaitaq kommer från kenneln Wild Tribe's uppe i Sollefteå. Uppfödaren heter Camilla Eklund och har ett flertal huskies som hon tävlar och kör turister med. 

Är han renrasig?
Ja Kaitaq är 100% renrasig siberian Husky. När det gäller Husky så får dem ja vilka färger som helst och vilka färgkombinationer som helst + ögonfärg så det är en väldigt brett utseende på dem. Kaitaq är viltfärgad med bärnstens gula/bruna ögon. 

Vad kommer han få i födelsedagspresent? 
Han har fått en "kong"-boll och smak till det. Sen har jag beställt hem en sele från Ungern som jag ska hämta ut idag till han. Förutom det så är det som vanligt massa godis och ben. 




 

Wild Tribe's Kaitaq

1 Läs mer >>
Shit vilken härlig dag det varit idag, för det första så var ju vädret med oss och så var alla på så underbart bra humör också. Men fan vad lata vi var, sålde ingenting idag (öppnade inte ens caféet). Beställde istället mat från onlinepizza till skolan å svulla i oss. Grymt gott....😎 

Eftermiddagen bestod av jakt & viltvård mellan 12-16 typ, gick igenom vapenvård och säkerheten typ. Lite enkelt hur man sköter sig med ett vapen. Alltid bra å veta?! 






Oh happy days

0 Läs mer >>
Så trött men kan inte somna, åh så irriterande!?! 

Jaja, dagen har i alla fall varit grym, jag och Jansson hade hunddagiset imorse själv och hade svinkul, längesen jag garvat så mycket. Var lediga fram tills 13:10 så tog en långpromenad med hundarna innan naturkunskapen började. Slutade 14 men jag körde en hel makeover på Kaitaq, först bad, föning, borstning och tandskrapning. Men fin blev han, lillkillen. 




Jag vill sova

0 Läs mer >>
Underbart väder, känns skönt att kunna gå ut på tomten med en tunn långärmad och i solen så är det skönt. Man fryser inte alls (förutom när det blåser då). Vi håller på att bygga om våran brygga på tomten, för den var under vattnet 😒 men nu ska den bli fin så att man kan bada därifrån i sommar och sola på bryggan. Åh vad jag vill ha sommar☀️  






Sunshine makes me hap...

0 Läs mer >>
Imorse vart det en mysig promenad på 1,5h i skogen tillsammans med mamma, Melker och Kaitaq. Det vart inte det tempot jag är van vid för lilla Melker skulle gå själv, så vi ställde vagnen i början av stigen och han fick gå och utforska lite själv. 

Skogen ser verkligen ut som en trollskog ur någon fin barnsaga med massa mossa överallt och bäckar som porlar lite överallt. Söndagslyx!! 😎 








Ciao bella😍


Som en trollskog

0 Läs mer >>
Måste medge att jag alltid är en väldigt glad och optimistiskt person men nu när det är så ljust ute och det börjar bli närmare sommaren så blir jag ännu mer glad. Kommer på mig själv bara le och känner mig underbar. 

Det märks att man behöver solens värme och d-vitamin för att må bra. Det är sån skillnad från vinterns mörka tid, usch... Men nu är det massa ☀️ ute och jag e GLAD!!




Be happy, someone cou...

0 Läs mer >>
Vaknade idag till ett underbart vårväder och sen öppnade jag dörren och höll på att blåsa bort. Det negativa med att bo vid en sjö, när det blåser så blåser det verkligen. Vart e långpromenad med vargen i alla fall i skogen där det i alla fall var vindstilla. 

Tog förut tag i städningen i mitt rum igen, så nu är det vårfint och fräscht. Vädrade ur länge med så solen fick värma lite med. Mysigt att ha en lägenhet i en lada måste jag säga, blir så fint sen på sommaren när man kan fixa lite utanför med. 







Vårfint hemma

0 Läs mer >>
Ja så vart det inte direkt idag då, men ni förstår när man ska stå och städa ett hunddagis hela förmiddagen och sen åka till Linköping för UF-mässa så vart det clean idag, svarta jeans och student tröjan faktiskt?!!! 

Sitter i min lägenhet och testar några nya låtar som ska repas in nu några veckor, säger inte till vad.. Men kul kommer det i alla fall bli tror jag. Imorgon är det äntligen fredag!!!! 




Always dress like you...