Andra dagen med bilder!!

Jahopp vaknade vid 6:00 imorse av plogen utanför, eller inte för den delens skull men av anledningen att tack vare polgen så började näst intill alla hundar att skälla och vi bor ju här i hundstallet så ja det vart livat här. Men upp och ta på sig snabbt för varmt var det faktistk inte och sen tog vi lite frukost som bestod av ovh kommer dem här veckrna att bestå av havregrynsgröt, macka med ost och gurka och te <3
 
Direkt vid 7 när personelen kom hit så utfodrade vi hundarna och diskade sedan skålarna direkt, sen började vi med träningen. Nästan hela förmiddagen och eftermiddagen består av att träna hundarna för varje promenad så är det träning för hundarna här som är under utbildning till att bli ledarhundar till synskadade. Så vi tränade dem idag på landsväg (det menas att hunden alltid ska hålla vänster kant, om det går en väg till vänster så ska den följa den in till vänster, sen så har dem kommandon som "FÖRE" vilket betyder att hunden ska gå med oss eftersom den senare kommer leda blinda människor, "HÖGER" och "VÄNSTER" som ni förstår vad som menas med, "STANNA" och "KOM") sedan så är det så att när vi går mot en dörr så ska vi säga till hunden "SÖK DÖRREN" då leder den oss till dörren och krafsar eller duttar på den så attt vi ska hitta dit, sen väntar alltid hundarna när vi öppnar dörren tills vi säger "KOM" och då ska den följa med eller leda oss. Vi använder även ord som "SÖK BÄNKEN" eller "SÖK STOLPEN"
 
Dagens höjdpunkt var nog när vi gick hinderbanan, det är en grusväg som det är uppsatt massa hinder för som man kan stöta på när man går på stan med sin ledarhund, så som cyklar, väggar, stolpar, vägmarkeringar m.m. så där gick vi och hunden ska ju då leda oss rätt utan att vi går in i saker. VI testade först normalt men sen fick vi testa med mörkerglasögon (med andra ord så såg vi INGENTING, till en början så var det lite läskigt och man ville ha kontrollen och styra hunden för man trodde den gick fel, men sen märkte jag att hunden som ledde mig var superduktig och visade tydligt vart man skulle gå och om jag stretade emot så verkligen drog han med mig till rätt väg. Det var ritkigt skönt att ha den hunden som jag hade som min ledarhund för han var verkligen lugn och otroligt duktig. 
 
Annars så har vi idag badat av en hund och fönat han, vi har även gått två mysiga skogspromenader med hundar, och det är sååå roligt att se labbarna hoppa och skutta i snön. Nä nu kommer det massa bilder, så ska jag och Ellinor snart sätta på en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Badar dem hundarna med hund shampo eller människoshampo? För jag fick höra från en person som praktiserade där att dem använde head and shoulders shampo

Svar: Dem använder hundshampoo men det står människorshampo där med men det e såklart inte till hundarna! ;)
Linnea Eldh

2 Anonym:

skriven

Åh vad fina hundar. Förstår att du trivs även om det är tufft. Alla hälsar och saknar dig.
Puss och kram

Svar: Ja dem är så otroligt fina och lugna och UNDERBARA :D hälsa tillbaka så mycket pouss puss
Linnea Eldh

Kommentera här: