0 Läs mer >>
Idag vid lunchtid ungefär så åkte jag och Kaitaq iväg till Susanne och hennes två berner sennen Skorpan & Ronja, saken är den att när jag jobbade på Doggsencenter så var dem inackorderade och jag fastnade direkt för dem (älskar bernrar) sen när vi lämnade ut hundarna till susanne och hennes man christer så var ju dem också lika underbara som deras hundar, ja vad är det man säger: sådan matte sådan....
 
Sen dess så har vi försökt få ihop en playdate för hundarna och just idag passade det för oss båda, bodde relativt nära varann också så inte allt för lång biltur. Gud vad glada ronja och framförallt skorpan blev att först se mig, hon  hoppade och skällde massor på mig. Sen kom jag ut med Kaitaq och dem sprang runt direkt på tomten och racade av sig rejält. Kul att se, vart en kortare skogsprommis innan det väntades fika för vår del. Sen bestod resten av tiden av full rulle, lek och bus. Det är alltid lika roligt att se hundar som passar så bra ihop och leker på ett och samma sätt med varandra. Riktigt roligt!! 
 
Inte nog med det så märkte Susanne och jag att vi hade väldigt mycket gemensamt, världen är bra liten ibland...
Vi konstaterade i alla fall att det absolut inte var den sista gången som vi träffades med hundarna, roligt med fler hundkompisar tycker Kaitaq också som somnade så fort han hoppade in i bilen och vi körde hemåt. 
 
 
Fina Ronja som är en mästare på att posera..

 
Så kan man ju alltid leka lite själv också, Kaitaq roar sig alltid..
 
 
Massa härliga berner-bilder, dem kan man ju faktiskt inte få nog av. Eller hur?!
 
 
Finkillen uppskattade verkligen lite lek med snyggbernrar idag..
 
 
Och ännu mer lekbilder, Skorpan & Kaitaq är riktigt bundis nu..
 
 
Och så lite "fulbilder" som bara måste läggas upp för.. ja man kan ju inte hålla sig för skratt...
 
 
 

"Playdate" med...

0 Läs mer >>
Då drog vi iväg till Sanden idag, en underbar badplats ute i S:t Anna skärgård. Bilen rullade hemifrån vid 09:00 och vi var framme ungefär en timme senare i Sanden. Det här var tänkt att bli en underbart härlig da med mamma, syster och lillebror men jag såg till att det blev en perfekt miljöträning med vargen. Han som älskar att bada på sommaren, det var dock första gången som han badat där det är långgrunt så det var en ny erfarenhet för han, men det märktes att det var mycket roligare än att hoppa från bryggan hemma. Herregud vad han sprang runt och runt och runt i det grunda vattnet och så rätt vad det var så simmade han ut en bit, simmade runt lite för sig själv eller bredvid mig och kom tillbaka in igen. Han tog det väldigt lugnt i vattnet, vilket var otroligt skönt. 
 
Miljöträningen bestod idag av att kuna varapå stranden och ta det lugnt, passivitetstrräning med otroligt mycket störningar allt från bollar i vattnet till alla barn som simmar under vattnet eller skriker (Kaitaq vill rädda alla som dyker ner, han tror inte att dem kan simma). Sen den största störningen för Kaitaq, att va bland hundarna och inte stressa upp sig i sin osäkerhet. Det var tomt på hundar när vi kom, sen strax där efter kom det en lagotto tik som inte brydde sig om hundar eller människor, där var det inget stort problem utan Kaitaq var i vattnet när dem gick i så han var redan distraherad av annat, dem gick förbi varann utan några som helst bekymmer. Skönt!!

Nästa som kom var en liten valp, en welsh springer spaniel hane på 12 veckor, den valpen tyckte att vattnet var lite läskigt så Kaitaq fick visa han lite hur man skulle göra, sen resten av dagen så hoppade den där valpen runt i vattnet likadant som Kaitaq. Under tiden vi var där på stranden kom det väl ungefär 7-8hundar, och kaitaq brydde sig inte om dem alls. Det han brydde sig mest om och det som var hans svåraste idag var att bara vara bredvid oss när vi satt på stranden och åt eller drack, han tjöt, pratade och ylade för att han ville ner i vattnet igen så för min del vart det vattnet 20min sen upp 3min och repeterade det ungefär 700gånger.... Allt som allt så var det en jättetrevlig dag ute i sanden, melker badade massor, och ville inte heller ta pauser uppe på land. Han börjar bli en riktig liten baddare i vattnet.

 
 
 
 

Sanden, S:t Anna

0 Läs mer >>
Ochs var det måndag, Upp tidigt då Kaitaq inte mådde så bra i magen (jag vet men så är det ibland när man har hund), ut med han på en kort promenad så han fick göra det han skulle sen in med han i hundgården medans jag faktiskt gick in och somnade om tills 07:15 då ringde klockan. Upp för att käka frukost med mamma, syster och lillebror sen slänga min in i duschen och fixa iordning mig inför besöket i Finspång.
 
Bilen rullade iväg vid 09:00 med destination Finspång (SIEMENS) för att gå igenom lite inför mitt jobb där. Ja jag vet, snabba puckar, igår ringde telefonen vid 22:00 och då hade jag 3veckors jobb på Siemens som kontorsstädare. Tjänar bra och sköna tider så det är underbart!! Väl där så gick vi igenom mina uppgifter och så fick jag sedan ett inlogg till en tjänst på datan där jag skulle genomgå en utbildning inför jobbet. Skönt med extra jobb hela tiden. 
 
Var hemma vid 11 ungefär då det vart att slänga av sig kläderna, ta in Kaitaq på tomten och så lekte vi massa, lillebror och jag med hundarna. Tog såklart även lite mer bilder med nya kameran som är lite intressant faktiskt, här kommer flera roliga bilder från GoPro. Nae, nu ska jag ut och sola lite till innan det är dags för att åka in till Norsholms djursjukhus med syster och Rambo.
 
 
 

Mondaymonday

0 Läs mer >>
Idag försökte jag faktistk sova ut lite, men det vart ju bara till 08:00, däremot så låg jag kvar i sängen och vilade bara ett tag (sovmorgon för mig). Vart en snabb frukost innan vi tog bilen ut till Eksund för att ta en fika hos Eva&Bertil, gott var det med nygjord sockerkaka. Efter det besöket så rullade bilen vidare till MediaMarkt där jag äntligen köpte min GoPro kamera som jag velat köpa ända sen 2012 när Steff (en bekant) hade den när jag var uppe i Idre på utställning. Så nu då vart den min, köpte en Hero3 som var den billigaste (har ännu inga guldbyxor). 
 
Efter det så åkte vi vidare till Rusta, Netto, Mekonomen och ST1 för att tanka, sista stoppet innan hemfärd vart hos mormor för att hämta upp en väggväxt som jag ska ha utanför min lada med en vit fin spaljé till. Äntligen hemma så vart det att slänga på min bikini, ta med kameran och testa den lite. Det är väldigt stor skillnad från vanliga kameror då man t.ex. inte ser bilderner och det finns inte heller någon display. Jag vet att det är en actionkamera men vart lite "normala" testbilder idag. 
 
 
 

GoPro nyhet

0 Läs mer >>
Idag så vart det en väldigt soft morgon och förmiddag, startade med att rensa i Kaitaqs hundgård på ogräs,lade in mer grus och krattade platt. Nu är det tipptopp hos han igen, under tiden så var Rambo med också så dem fick leka och mysa lite medans jag jobbade. Direkt efter det så vart det ett hopp från bryggan ner i GötaKanal för att svalka av oss lite. Resten av förmiddagen bestod av solning och filmtittande med lillebror. 
 
Kl:15:00 var vi inne i Norrköping hos kusin som fyllde år, firade henne med mat och fika så man var proppmätt när vi gick därifrån. Såklart så körde jag in oss, älskar att köra min bil!! Åkte därifrån vid 18 ungefär då jag och syster bara bytte om och hämtade hundarna för att åka in till Söderköping där vi skulle käka ute med pappa. Det var fullt överallt men tillslut fanns det plats på Restaurang Rådhuset. Kaitaq var med och skötte sig hyfsat, men det märks att jag inte har varit inne i stan med han på ett bra tag. Får nog sätta igång medmiljöträningen igen för att få bot med hans osäkerhet vid hundmöten igen. 
 
 
 

Restaurangbesök i Söd...

2 Läs mer >>
Idag fick jag en härlig överaskning av far min när jag kom hem till  han och skulle öppna garagedörren, där stod min alldeles egna bil!! Det är en Volkswagen Passat 1.8t, årsmodell 2000, tack vare turbon i min baby så har den 150hK och går riktigt fint. Det vart en manuell bil och nu förstår jag varför, så kul med en manuell när det faktiskt är lite bra drag i bilen. Inte gamla mök volvo v70 eller annat som bara kämpar på växlarna. Riktigt nöjd med min bil!!
 

Bra att det finns farthållare i bilen (hmm, jag behöver nog det för att klara min 2års testperiod), det är ACC i vilket är superskönt för vargen, sen är det dethär med skyddsgaller i bagaget, likadant som poliserna använder sig av, sen en plastmatta i bagaget så det inte blir skitigt eller hårigt när Kaitaq sitter där. Nu fattas det bara att sätta in tonade rutor bak så det inte blir så varmt för Kaitaq och så polera upp ljuslyktorna fram. Underbart!
 

My baby

0 Läs mer >>
Underbart väder, vaknade av att mor min ringde och sa att frukosten var klar vid 8:00 så in för att käka (tanken var att gå ut igen och somna om, men det gick ju inte) när det är så fint väder så kan man ju inte annat än att ta på sig sommarkläderna och njuta av vädret. Vi gjorde som så att vi efter frukost packade ner lite fika i korgen och rodde sedan ut med båten på sjön för att fika mitt ute på Asplången. Mysigt var det och kameran var såklart med i högsta hugg. 
 
Efter den båtturen så vart det massa badlek för Kaitaqs del, jag vet att han ska ha strikt vila i 14dagar men han går inte att hålla helt still så länge, inte ens på sommaren för han älskar att bada. Så några simvändor vart det för Kaitaq i GötaKanal. Då ser man verkligen hur lycklig han är när han får springa lös nedanför tomten, upp och ner ur vattnet hur han vill, det är livet...
 
Och vad vore väl ett blogginlägg om det inte hade massa bilder med?? Nae precis det vore inte så kul!!
 
 

A true summerday

1 Läs mer >>
Ja herregud, rubriken säger allt...
 
Började jobbet den 6 Juli och slutade idag kl:18:00, har inte kunnat blogga då datorn är hemma och att jag inte haft tid, men kameran har jag alltid med mig. Vart dock inte lika mångabilder som jag hoppats på men några knäppte jag i alla fall av. Kaitaq har haft det jättebra på jobbet MEN:
 

onsdags
 så fick jag skjuts in av min chef till DjurDoktorn i Linköping för att det var något fel på Kaitas tunga, det visade sig att hans tungfäste hade slitits sönder, det var i princip av. Veterinären tror att det är så att han sprungit med en pinne i något av hägnen och sedan att den tagit i backen och tryckts in med kraft i hans mun under tungan eller att han haft en pinne och en annan hund ville ha den (dragkamp uppstod) och att hans tungfäste så slets sönder. Hur som helst så var det inte fint, han vart "sövd" med lugnande innan dem började kolla igenom, trycka, dra och undersöka honom. Sedan spolade dem rent i "hålet", det sönderslitna och det kom inte ut någon pinnbit i alla fall så troligtvis var det ingenting som satt kvar. Grejen är den att under tisdagen när Kaitaq inte ville äta för att han hade så ont så gick han ner 5kg. I torsdags vägde han bara 18kg, det ska INTE han göra. 
I alla fall så väckte dem upp Kaitaq sen och veterinären skrev utrecept på anitbiotika och smärtstillande/antiinflammatoriska tabletter som jag hämtade ut dagen efter. 
 
Idag då, Jo jag satte ner Kaitaq i ett av dem stora hägnen vid 8-tiden på morgonen med tre andra hundar för att dem skulle få det roligt under dagen. Vid 14-tiden så skulle jag och Fallgren gå ner för att hämta upp Kaitaq då vi tänkte fota lite. Vad tror ni jag möts av då då? Jo en hund vars nos ser ut som långben, ett marsvin som sparat mat i kinderna.... Han hade blivit ormbiten av en huggorm. Tur i oturen var att han ändå går på medicinen som vi fick efter veterinärbesöket och i och med det så vart han inte allmänpåverkad, förutom den enormt stora nosen då...Tur i oturen kan man väl säga!!
 
Jaja, mycket tjat blir det men nu kommer det massa bilder så får ni ha det bäst, för jag ska i alla fall slappa ikväll och njuita av att jag nu är LEDIG!!
 

 

Work Work Work

0 Läs mer >>
Sommar, sol och bad är vad denna söndag kommer bestå av, mulet imorse men nu så är det riktigt sommarväder igen, poolen är fylld, hundarna springer fritt, melker badar och leker, mamma och jag solar. Kan det bli bättre?
Såklart så vart det att ta fram systemkameran igen, nu när jag har ny design på bloggen så är det faktiskt ganska bra och självklart att ha bra bilder med hög kvalité.
 
Kaitaq börjar bli vuxen, haha ja faktiskt så är det så. När lillebrorsan Rambo springer runt och jagar kaitaq, vart Kaitaq än lägger sig så kommer Rambo i full fart efter och ska terrorisera vargen. Men han travar därifrån och lägger sig på ett annat ställe och tillslut sa han faktiskt ifrån (lätt med bestämt). Då började Rambo förstå att han ska lyssna på Kaitaq. Ja dem är för roliga dem där två!! Omaka brorsor men dem beter sig verkligen som Liten och Stor. 
 
 
 

Sol och bad

0 Läs mer >>
Myskväll är vad det har varit ikväll, middag på soldäcket där det bjöds på hemmagjorda supergoda hamburgare, använde oss av högrevsfärs som bas och det vart sån skillnad från vanlig nötfärs, kvalité. Efter middagen vart det massa bus med Kaitaq på tomten och en kvällsprommis runt golfen. Nu har jag precis dammsugit hos mig och vargen har fått mat, och själv blir det en stor kopp te innan det blir sängtime. 
 
Det är våran sista lediga kväll nu innan jobbet startar igång imorgon ute på doggsen, jag och Kaitaq drar dit imorgonkväll och stannar där tills den 20 juli, ser fram emot det mycket men det kommer bli tufft. Snacka om att jag får passa på att sova ut imorgonbitti innan det blir tidiga mornar. Men det är ju också det (en av alla saker) jag älskar med jobbet, upp tidigt,solen skiner in i lägenheten, tuppen gal att det är morgon, öppnar dörren från lägenheten och möts av hästarnas morgonfrust och getterna som bräker i hagen. Det är väl mysigt!!
 
 
 
 

Sista lediga kvällen

1 Läs mer >>
Som ni säkert har både läst och sett här på bloggen så har jag hållt på att fixa iordning min uteplats, utanför min lägenhet. Jag bor i en tvåa i våran lada där det är supermysigt och fint, både jag och kaitaq trivs som fisken i vattnet. Men nu när det är våran första sommar här i nya huset så ville jag också fixa iordning min plats utanför ladan. Med en liten bänk, blommor, spalje, bord, lyktor, krukor m.m. Jag har inte hunnit klart med allt än men lite är i alla fall gjort och jag är supernöjd över resultaten än så länge. Fattas spalje med en vit klematis, måla bodet vitt, blommor i krukorna och massa mer lyktor och ljus. Men rom byggdes inte på en dag heller så jag tar det som det kommer. 
 
 
 
 
 
 

Min uteplats

0 Läs mer >>
I torsdags kom bästa Jansson hit med Harry för att ha filmkväll och sova här. Kul för Kaitaq att hans "brorsa" kommer hit för lite lek och mys, dem har inte träffat varandra sen innan skolan slutade så ja dem har saknat varandra väldigt mycket. 
 
Fredag då, Jansson åkte hem tidigt för att hennes far skulole ha bilen och så skulle hon till stallet på förmiddagen. Jag hade kvar Harry här hos mig, vart en långpromenad på morgonen med syster,Kaitaq, Rambo och Harry vid GötaKanal och golfen. Hem med dem och direkt ner till våran brygga så dem fick svalka av sig lite. Jansson kom sedan hem hit igen vid 16-tiden då vi lekte lite med lillebror och sedan tog vi oss ett dopp från bryggan. Ganska kall i vattnet dock pga allt regn som har kommit. Men men, på kvällen vart det god middag på bryggan och sedan chokladfounde med jordgubbar, bananer och marshmallows utanför min lägenhet.
 
Lördag, idag vaknade vi tidigt av att hundarna väljer att busa och såklart då på oss i sängen.Upp med dem och sedan ut i hundgården. Gó frukost på soldäcket innan vi tog hundarna på promenad i samhället och då ner till stranden för lite bad för både oss och hundarna. Skönare idag än i fredags, vet inte riktigt hur länge vi var vid stranden men minst en timme i alla fall. Sedan har vi bara tagit det lugnt, solat, badat, lekt med vovvarna och melker. Riktigt härlig sommardag asså!!!
 
 
 

Brother from an other...

0 Läs mer >>
När det är tråkigt väder ute så passar det perfekt att ta fram systemkameran och fota Kaitaq lite inne istället. Fick en rolig idé att fota när jag kastar godis till honom för att få riktigt "fula" och roliga bilder (belv några vanliga också). Och ja här är dem...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Candy toss

0 Läs mer >>
Nu har jag precis beställt en tröja från PopYourPup (tryck på bilden för att komma dit), dem gör kort och gott serietecknade bilder på din hund. Du väljer en tröja du vill ha, sen laddar du upp en bild på din hund och väljer vilka färger dem ska arbeta med, resultatet får man inte se direkt utan det blir en glad överaskning när tröjan ligger i brevlådan här hemma, detsom är extra bra är att 10% av priset går till PupsInNeed . Jag valde en lite slappare modell på t-shirt med en söt bild på Kaitaq,kul att se han som serietecknad hund. Det roligaste kommer nog bli när man har på sig den och folk kollar och ser sen att det är min hund. Lite kul faktiskt!!
 

Annars då, vaknade vid 8:00 idag, kollade ut såg att det var tråkigt väder, Kaitaq låg dessutom kvar i sängen så jag la mig bredvid honom och satte på en film. Sen en prommis med vargen innan han fick frukost i hundgården och jag tog mig också lite frukost. Pappa kom och hämtade mig vid 11:30 och vi åkte ner till söderköping för lite fika hos Ullis. Nu blir det nog bara lite slappa innan Jansson kanske kommer hit med Harry så ska vi ha lite myskväll
 
 

PopYourPup

1 Läs mer >>
Sov ut ganska länge imorse med Kaitaq sovandes bredvid mig, vaknade vid 9:00 ungefär och låg och drog mig till 09:30 då vi gick upp och Kaitaq fick en  kortpromenad innan han fick frukost i hundgården. Då vart det frukost för mig och lite lek för melkers del. Sen hjälpte melker mig att bädda i mitt rum innan vi hämtade kameran och fotade massor. Så här kommer massa söta bilder på Kaitaq & Melker.
 
 
 
 
 

Hemma med lillebror