0 Läs mer >>
Haft en härlig dag idag, efter frukost vart det en lång mysig promenad med mamma, syster, bror och vargen. Vi klarade oss precis från regnet...
 
Har också tränat Kaitaq i både lydnad och lite hjärngympa!! Så sjukt lättlärd min lilla diamant, annars har det varit en slapp dag med både film och mat. 
 
Nu ligger vi nerbäddade i soffan och ser på film...
 
Ciao bella<3

Eveningwalk With a wo...

2 Läs mer >>
Ska bara säga att nu kommer jag börja blogga igen då jag nu har en mobil igen...
 
Efter APL idag så åkte jag och syster först in till stan och fikade på "Wayne's Coffe" med Johan, sen åkte vi ner till resecentrum för att vänta på vargen när han kom med släpan från doggsen, Gud vad glad han vart av att se mig, och jag av att se han. Har under den här veckan känt mig halv, det har varit superjobbigt. Vissa tycker säkert att det är töntigt men vet ni vad? Det struntar jag i för jag och Kaitaq har alltid varit ett och kommer alltid att vara. 
 
I alla fall så åkte vi sedan till 3 i mirum där jag skaffade ny mobil då dem bara strular när jag ska få hem den. Sånt har jag äntligen min vita iPhone 5!!! 
 
Kom hem och hade myskväll med Kaitaq, såg film och gosade!! 
 
Ciao bella<3
 
 

Nu är livet som det s...

0 Läs mer >>
Igår var det Bruks SM (IPO) i Mantorp, så vi åkte dit med skolan, det var jag, zabina och ellinor som åkte med läraren Ulla...
 
Vi kom dit vid 09 tiden ungefär och då började vi inreda våran monter med tavlor, informationsblad, växter, bord och tipspromenad. Det vart väldigt fint faktiskt, men tyvärr var det nog fel tillställning att stå på från en gymnasieskola då det inte var några personer från åk9 som var där, mest medelålders, men dem tyckte det var kul att få karameller och koppel...
 
Jag såg IPO och Lydnad men sen satt vi i våran monter och hade koll, kollade även kl 15 på Frida Doggsen som skulle visa upp IPO med hennes dobberman tik Vimza, tog en massa bilder på dem också men lägger inte upp dem här, vill ha godkännande först från bossen :) Men är riktigt nöjd med bilderna kan jag ju säga...
 
Här är bilder, ser fram emot nästa IPO tävling, ska försöka gå på så många som möjligt då jag är genuint intresserad av IPO och Bruks över huvudtaget nu, men får vänta tills jag har min egna Malinois eller Tervueren...
 
Ciao bella<3
 
 
 

Bruks SM i Mantorp!!

1 Läs mer >>

Nu är man hemma efter att man varit på stan i 6h och gått runt med hundarna för social-och miljöträning, vi handlade lite på arken och djurkompaniet samt gick bara runt över hela stan från hageby till ingelstad typ...

Men det var en riktigt bra träning för Kaitaq, han var en riktig plåga första timmen typ men sen var han helt underbart bra. Kul att han lyssnar bra och drar knappt i kopplet på stan. Köpte även leksak till han som piper så han har superkul med den. Själv ligger jag nu i sängen och ska se på "the next three days", är helt slut efter två veckors jobb med tidiga dagar och sena kvällar, utställning och idag promenader i stan med träning.

Ja nu ska jag ta det väldigt lugnt, ni set här hur kul kaitaq har med sin leksak!!

Ciao bella<3

Jag är helt slut!!

0 Läs mer >>

En tur med hundarna i stan för lite miljöträning. Jag och Becca ska väl va hör i 3h till innan hennes tåg går hem. Vi sitter nu på café solsidan och äter pannkakor. Hundarna vilar och fick lite vatten också.

Nu dör min mobil snart så hej då!!

Ciao bella<3

Stadsdag med hundträn...

0 Läs mer >>
Jahopp idag var det utställning som var på schemat för min och Kaitaqs del...
 
Jag bestämmde mig igår för att faktiskt ställa ut Kaitaq på utställningen nu idag, jag beslöt mig vid 18 tiden, då kom jag och Becca även på att man kanske ska bada hunden också. Kan ju säga såhär att jag har inte direkt tyckt om utställning och kommer nog aldrig att göra, men ville va med idag för miljöträning för vargen och även bara se vad som skulle stå på hans kritiklapp. Och jag är supernöjd med dagen, summeringen är att han var lite spänd till en början mot hundarna men morrade knappt mot några faktiskt, det är ju lite "svårt" när han både är dominant och osäker, men det jobbar vi på. Sen fick han ligga i sin bur som vi fick låna av Anna Lindman (TACK), där sov han faktiskt ett tag också. 
 
Tyvärr tog ju allas bedömningar så lång tid, så vi fick vänta typ 3h tills det var våran tur, men tog liten promenad runt tälten och sen lekte vi lite med bollen innan det var vår tur. Han ville först springa efter hunden framför för han trodde dem skulle leka när den andra hunden sprang iväg, men sen fick han fokus på mig så då sprang han väldigt fint. Han stod också sjukt bra, så himla stolt över han. Fick också väldigt fin kritik och en VeryGood rosett :)
 
Nu är han helt slut efter en dag på utställning så han och Masy ligger och sover bredvid oss som nästan också sover. Men här är lite bilder. 
 
Ciao bella<3
 
 

Internationell utstäl...

0 Läs mer >>

Igår på jobbet så var det en relativt lugn dag så vi hann rida ut allihopa och jag red Nisse en fin häst som jag inte vet rasen på dock. Men han skulle tydligen vara väldigt bongstyrig men han var jätteduktig faktiskt. Så det var kul..

Sen så var det lite uppvisning i skydd och spår också på eftermiddagen.

Ciao bella<3

Lugn dag på jobbet!!

0 Läs mer >>

Efter jobbet så mötte jag upp Becca och masy vid resecentrum...

Vi tog en lyxshake på MAX och snackade massor innan min mor kom och hämtade oss för att skjutsa hem oss. Där släppte vi direkt kaitaq och masy på baksidan och dem sprang som tokar runt och lekte en massa. Sen fick dem sitta i hundgården ett tag när vi åt och fixade rummet. Grannhunden Karma kom även in till oss och var hos oss ett tag medans kaitaq och masy var i hundgården. Så Karma låg utanför och tog det lugnt.

Nu ligger vi i sängen och ska sova då det är jobb imorgon igen!! :D

Ciao bella<3

Nu är dem här Becca o...

0 Läs mer >>

Idag var det faktiskt första gången jag var på djuravdelning på jobbet där finns det både getter, höns, kaniner och hästar så det är kul att testa något nytt. Så man fick mocka, nytt foder och vatten, kolla så alla mådde bra m.m jag jobbade där med Carro. Värsta teamet är vi...

Tyvärr så glömde vi säga hej då till varann då jag har min "sista dag" innan skolan imorgon men hon är ledig imorgon. Vi har verkligen kommit varann nära under min tid på Doggsen och vi har kul tillsammans. Hon är en grym hundförare, vän och "chef" när vi arbetat tillsammans. Kommer sakna dig tjejen!!

Här är bild på Bosse, en av getterna på jobbet, han är hur kelig som helst.

Ciao bella<3

Finbesök på jobbet av...

0 Läs mer >>

Idag är det äntligen jobb igen, väntar just nu på bussen med vargen och är faktiskt trött, men skönt att det är soligt och relativt varmt ute i alla fall.

Efter jobbet möter jag upp Becca och Masy för dem ska sova hos mig och vargen tills på söndag. Så det ska bli kul, ser fram emot det :)

Ciao bella<3

Today gonna be a good...

0 Läs mer >>

Idag var man ledig från jobbet men upp för promenad med mamma och vargen vid 06:30 på en timme ungefär lite mer, sen god frukost och en kort stunds tv-tittande. Nu är jag inne i stan och sitter på körskolan och väntar på min körning.

Måste erkänna att jag slarvat med teorin har inte plugga eller gjort så många tester som jag borde ha gjort. Måste ju försöka ligga bra till i "vågskålen" gentemot min körning så att säga. Annars så går det super men får se efter den här körningen (var ju en månad sen sist).

Ciao bella<3

Ledig men ändå inte l...

0 Läs mer >>

Shit... Somnade om imorse och vaknade 5:45!!

Jag som brukar gå upp 5:00, men konstigt nog så hann jag fixa mig, ta yoghurt och springa med vargen till bussen, och nu sitter jag på bussen!! Vilken tur man kan ha ibland :)

I vilket fall som helst så är det min andra jobbdag idag, första dagen gick super och man känner sig så hemma där. Alla är som en stor familj som har kul tillsammans. Och så får jag ut så mycket av det här jobbet, erfarenhet, lärdom, känslan att jobba med så många olika hundar samt gemenskapen. Mycket mycket mer men nu är klockan faktiskt 06:15 så kommer inte på något, är så trött.. Men ha det bäst, det ska jag ha och försöka att inte få något regn på mig.

Ciao bella<3

Jag ska bara blunda l...

0 Läs mer >>

Idag är det första jobbdagen på Doggsen :D hur glad kan man va? I alla fall så vart det att gå upp vid 5 och nu sitter jag och vargen på en väg och väntar på bussen. Men fy vad kallt det var nu på morgonen då... Börjar ju undra om det är höst nu eller?!

Inte okej, men ser ut att spricka upp för lite solsken i alla fall. Hoppas ni får en lika bra dag som jag.

Ciao bella<3

Är det höst redan ell...

0 Läs mer >>

Kom nyss hem från kusinerna då vi firade lilla kusin Alva som fyllde 11 år...

Där bjöds det på våfflor med massa gott till och efterrätt blev glass med strössel och sås, mums... Lämnade faktiskt vargen ensam hemma ute i hundgården och frågade om grannen kunde ha lite koll i alla fall, han började med att yla efter oss, men sen vart han lugn och la sig och sov. Men sen skrev hon att nu börjar han yla och vanka av och an mycket så då åkte vi hem. Men det blev i alla fall 3h ungefär.

Stannade till på bauhaus på vägen hem och lämnade tillbaka en massa träskruv då dem lurade oss lite, men så köpte vi hönsnät och stövlar till mig, verkar som om det kommer va sånt här väder av och till nu!!! Inte okej...

Nu ligger vi i alla fall och myser lite jag och vargen..

Ciao bella<3

Finally you're home s...

0 Läs mer >>

Nu säger vi godnatt efter en låååång lektid för kaitaq och grannarnas barn. Det vad totalt 6barn i olika åldrar som sprang runt och jagade kaitaq när han hade bollen, sen kastade dem bollen och ja hade allmänt roligt. Min varg som älskar att bli jagad tyckte det var superorolig med massa barn som ville springa efter han.

Själv så är jag med trött pga att jag har tagit det lugnt idag, vilket inte är vanligt. Men men, imorgon åker vi över till kusinerna då Alva fyller år.

Ciao bella<3

Godnatt från trött va...

0 Läs mer >>

Skönt med sovmorgon imorse till 09 i alla fall, mor min kom förbi och snodde med sig vargen på en morgonpromenad så jag somnade vidare ett litet tag.

Efter frukost dammsög jag av mitt hus och stora huset, blir så mycket gräs när man springer ut och in hela tiden. Sen såg jag faktiskt en film från 2013 skräck/action för att bara koppla av lite och ta det lugnt. Under tiden sov vargen i hundgården, så skönt att han trivs så bra där.

Sitter nu med en fika efter ett lydnadspass med vargen och lite spår på det. Så skönt att Kaitaq är så cool hund i annat fall än hundmöten, han är så säker annars, bryr sig inte om olika underlag, jan kan hoppa upp på badkar, skotkärra m.m utan att va orolig så det är kul!! Dock var han inte så på idag under lydnaden, tror han är mentalt trött efter en APL vecka och promenad, samt värmen. Ska nog slappa lite hos mig med vargen snart...

Ciao bella<3

Coolaste hunden i sta...